Областно пътно управление Русе предприе незабавни действия за възстановяване на

...
Областно пътно управление Русе предприе незабавни действия за възстановяване на
Коментари Харесай

Шофьорът на камиона, катастрофирал на Дунав мост, карал с превишена скорост

Областно пътно ръководство Русе предприе незабавни дейности за възобновяване на придвижването по " Дунав мост ", оповестяват от АПИ.

Рано тази заран тежкотоварен камион аварира на оборудването преди табелата за Румъния, усука се и блокира трафика и в двете направления.

По данни от тахографа на транспортното средство, с турска регистрация, водачът е карал по моста с 68 км/ч при ограничаване на скоростта до 40 км/ч. При пътния случай са развалени част от ограничаващите системи и парапетите на моста.

Предприети са дейности за евакуиране и унищожаване на пътното транспортно средство, с цел да може да се възвърне придвижването колкото се може по-бързо. В една лента сега стартира пропускането на леките коли, с цел да се изтегли образувалата се колона от коли в град Русе, а по-късно поетапно ще стартира пропускането и на тежкотоварното придвижване. На място има екипи на Пътна полиция, Областно пътно ръководство – Русе, пътноподдържащата компания и Гранична полиция.

Днес ще бъдат възобновени и развалените ограничаващите системи и парапетите на моста. Необходимо е водачите да карат деликатно, да съблюдават разпоредбите за придвижване и нужната отдалеченост, да не подхващат рискови изпреварвания, с които заплашват сигурността на всички останали пътуващи.

Припомняме, че през предходната седмица на 17 август бе изпълнен спешен ремонт на дилатационната фуга на Дунав мост и за по-малко от 24 часа придвижването бе възобновено. В българската част оборудването се нуждае от главен ремонт, който е залегнал в програмата на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Основен ремонт на моста досега не е юридически.

Преди повече от 22 години е правено подсилване на фугите, а през 2011 година е сменена хидроизолацията и асфалтовата настилка.

До края на август АПИ ще разгласи социална поръчка за избор на реализатор на главния ремонт на Дунав мост въз основа на направения механически план. Предстои и оповестяването на тръжна процедура за строителен контрол.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР