Областният управител Здравко Димитров се срещна и разговаря с Генералния

...
Областният управител Здравко Димитров се срещна и разговаря с Генералния
Коментари Харесай

Областният управител разговаря с генералния консул на Турция в Пловдив

Областният шеф Здравко Димитров се срещна и беседва с Генералния консул на Република Турция в Пловдив, Хюсеин Ергани. На срещата участва и заместник-областният шеф, Петър Петров.

На срещата бяха разисквани няколко значими въпроса, които още повече ще допринесат за добросъседските взаимоотношения.

Генералният консул на Турция още веднъж повдигна въпроса за осъществяването на една от клаузите, залегнала в Двустранният протокол, подписан през 2007 година, в който са били поети задължения за благоустрояване на историческото българско гробище в град Одрин и поетите задължения от страна на Община Пловдив за благоустройствени действия в историческото турско гробище в Пловдив.

Ергани съобщи, че общинската администрация в Одрин е изпълнила уговорките си за възстановяване  и облагородяване на българското гробище и намиращата се на територията му българска православна черква, само че до този миг от Община Пловдив към момента не е получено утвърждение на импортирания от тях план за осъществяване на благоустройството, което ще се направи с обезпечени от Мюфтийството в Пловдив финансови средства. Той моли казусът да откри своето решение в най-скоро време, с цел да засвидетелстваме взаимното почитание и приемливост към другите религии и паметта на нашите предшественици.

Областният шеф съобщи, че напълно поддържа подписаните в Двустранният протокол задължения и също прикани виновните фактори от Община Пловдив за по-бързото разрешаване на проблема.

Областният шеф и Генералният консул разискаха и подготовката на благотворителна самодейност, която Консулският клуб желае да подеме. В края на месец септември ще бъде проведен благотворителен базар, в който ще се включат представители на всички дипломатически задачи в Пловдив.

Мероприятието ще се състои под егидата на Областният шеф на Област Пловдив, а на благотворителния базар ще се оферират обичайни за всяка страна артикули и артикули. Със средствата, които ще постъпят от продажбата на стоките, ще бъде подсилен обществен план. Каузата ще бъде конкретизирана по време на специфична среща на Консулския клуб през месец септември, на която хазаин ще бъде регионалният шеф Здравко Димитров.

Предстои подписването на съглашение за съдействие и взаимна активност в  региона на стопанската система, науката и културата сред Област Одрин и Област Пловдив, което ще се състои в края на годината. Споразумението ще спомага за определяне на настоятелен контакти сред предприятия, организации и институции, основаване на културни, креативен и спортни обединявания.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР