Областният управител Здравко Димитров дари на 68-ма бригада Специални сили

...
Областният управител Здравко Димитров дари на 68-ма бригада Специални сили
Коментари Харесай

Здравко Димитров дари автобус на 68-ма бригада

Областният шеф Здравко Димитров подари на 68-ма бригада Специални сили рейс „ Сетра “ по случай тържественото отбелязване на 75 години от сформирането на парашутната тайфа и сформирането на Българските сили за специфични интервенции. Той персонално връчи ключовете за рейса, който ще обслужва бойците и командния състав на командира на 68-а бригада бр. ген. Явор Матеев. Дарението се осъществя по самодейност и с поддръжката на регионалния шеф Здравко Димитров и се реализира посредством безвъзмездното подаяние от шефа на компания „ Хеброс бус “, инж. Веселин Дошков.

Това стана, откакто ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева одобри Тържествения строй на военното поделение, в наличието на вицепремиера и министър на защитата Красимир Каракачанов, регионалния шеф на Област Пловдив Здравко Димитров, регионалния шеф на Област Кърджали Никола Чанев, зам.-областния шеф и основния секретар на Област Пловдив Петър Петров и Борислав Димов, ръководителят на Общински съвет Пловдив Савина Петкова,  командира на 68-ма бригада бригаден военачалник Явор Матеев, заместник-кметът на Община Пловдив Златин Велев, народни представители, общински съветници, ветерани и жители.

68-а бригада Специални сили е основана преди 75 години и носела името Парашутна тайфа. 68-ма бригада „ Специални сили “ става обособена част от Българската войска след признатите от Народното събрание промени, оповестени в Държавен вестник от 09.12.2016г., в Закона за защитата и въоръжените сили.

Пред  параклиса  „ Свети Йоан Рилски Чудотворец ”, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай отслужи заупокойна молитва, с която бяха почетени починалите при осъществяване на войнския си дълг военнослужещи. Присъстващите сведоха глави в едноминутно безмълвие, а пред паметника, повдигнат в чест на героите, бяха положени венци и цветя.

Председателят на Народното събрание и  министърът на защитата прерязаха лентата и на актуализирания Тактически действен център и крило за настаняване.

Тържествата по случай 75-та годишнина на Българските сили за специфични интервенции продължиха с тържествено заседание, на което бяха наградени ветерани, военнослужещи и цивилни чиновници за проявения от тях професионализъм и дълг. Бригаден военачалник Явор Матеев получи от ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева почетен знак на Народното събрание на Република България за всеотдайната си работа. Областният шеф поздрави военните с празника и съобщи „ Високо ценим всичко това, което вършиме за страната си. Бъдете постоянно по този начин отдадени на нашето Отечество. Пожелавам здраве на вас и фамилиите ви. Честит празник! “ Беше прочетен и приветствен адрес от президента на Република България Румен Радев.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР