Областният управител Йорданка Костадинова свика неприсъствено заседание на Областния съвет

...
Областният управител Йорданка Костадинова свика неприсъствено заседание на Областния съвет
Коментари Харесай

Учениците в добричко минават на неприсъствен режим

Областният шеф Йорданка Костадинова свика неприсъствено съвещание на Областния съвет за отбрана на популацията при бедствия и единомислещо се взе решение образователният развой в учебните заведения на територията на региона да бъде задочен. Възложено бе на началника на Регионално ръководство на образованието да изготви отчет, който към този момент е изпратен и се чака заповед на министъра на образованието и науката. Това заяви Йорданка Костадинова след съвещанието.

Тя осведоми, че учениците от СУ „ Св. Климент Охридски “, които пътуват към Добрич, са обгрижени. Всички са добре. „ Децата, дружно с други пасажери, се придвижват с рейс от Карнобат до Синдел, където ще бъдат качени на влака за Добрич. Раздадени са им храна, вода “ – разяснява Й. Костадинова. Тя осведоми още, че сполучливо с трен в Добрич се е прибрал към този момент и волейболният тим „ Добруджа “.

Към 16 часа екипи на Министерство на вътрешните работи не престават да дежурят на всички входове и изходи и не позволяват придвижване на МПС без неотложна нужда. Разрешено е придвижването единствено за леки МПС в сектора Добрич - Албена, а в сектора Добрич - Крушари е позволено придвижване на МПС до 12 т.

Към този час по данни на Областно пътно ръководство 18 работещи машини и пътнопочистваща техника на терен в цялата област по всички посоки от републиканската пътна мрежа. Почистени са основните пътища до границите с областите Силистра и Шумен. Пътя към гр. Варна продължава да е затворен. Частично е измит сектора с. Карапелит – с. Кочмар.

Във всички общини е разпоредено и стартира снегопочистване на общинска пътна мрежа в проблематичните сектори от контрагентите, според подписани контракти.

Екипи на ПБЗН са работили на терен по 11 сигнала за премахване на паднали дървета в гр. Добрич, като 6 от тях са върху МПС. Три екипа правят евакуации на бедстващи по пътната мрежа жители. До момента е осъществена евакуация на 9 лица. Пострадали няма.

Дежурните по общини оповестяват за обитаеми места без ток, както следва – община Шабла 13 бр. села; община Каварна - 3 бр. села; община Балчик - 4 бр. семейства в гр. Балчик; в останалите обитаеми места на територията на общината има електрозахранване; община Тервел - 12 бр. села; община Г. Тошево - 9 села; община Крушари - 6 бр. села; община Добричка - 57 бр. села; община град Добрич - по ул. „ Опълченец Петър Алексиев “ № 12 - до Житническа бензиностанция в бл. 10 и бл. 12 нямат електрозахранване.

По данни на дежурните по общини и ВиК с нарушено водоподаване са 3 села в община Шабла; 11 села в община Тервел; 8 в община Г. Тошево, 4 в община Крушари и 10 в община Добричка. От ВиК осведомят още, че към момента не работят помпени станции „ Батово “, „ Долина “, „ Полковник Гешаново “, „ Македонка “, „ Гурково “ заради повреди в електрозахранването. Възстановено е електрозахранването към хидрофора в жк „ Добротица “ и ПС „ Приморци “. ПС „ Болата “ и ПС„ Българево “ имат повреди в сондажните кладенци, заради което все още не правят водоподаване.

На тел. 112 са признати 4 сигнала за бедстващи на пътя жители, като чиновници на Пожарна сигурност в съгласуваност с диспечер на Областно пътно ръководство са евакуирали петима жители.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР