Областният управител Вяра Тодева върна решенията на Столичния общински съвет

...
Областният управител Вяра Тодева върна решенията на Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Областният управител отмени решенията на СОС за избор на комисии и зам.-председатели

Областният шеф Вяра Тодева върна решенията на Столичния общински съвет за избор на зам.-председатели и сформира на комисиите, оповестиха от Областната администрация.

Според Тодева са налице основни процедурни нарушавания, които постановат преразглеждане на взетите решения.

„ Необосновано е свикано „ изключително съвещание “, без да е посочена нито една причина за така наречен „ извънредност “. Не са спазени условията за периоди и авансово даване на материалите на общинските съветници, което е спънка за вземането на осведомено и обосновано решение. Заседанието е ръководено без даден мандат от определения ръководител на СОС “, се споделя в заповедта на Тодева.

Тя прецизира, че събитието, че в продължение на към 3 месеца общинските съветници са правили опити за избор на ръководител на съвет, по никакъв метод не обосновава извънредност на осъществяване на съвещание за съставяне на непрекъснати комисии към съвета. Напротив – с оглед използване на правилата за процесуална спестовност и предвидимост, съветът е трябвало да съблюдава периодите и личните си правила, открити в Правилника при избора на управителни органи на комисиите, тъй че да направи закономерен и предвидим техния избор, счита Тодева.

Другото установено процесуално нарушаване е непозволеното водене на съвещанието в неговия край от зам.-председателя Георги Георгиев. Председателят Цветомир Петров категорично е упълномощил водене на съвещанието на зам.-председателя Диана Тонова, която обаче непозволено дава на Георгиев да ръководи съвещанието, базирайки се на числеността на групата, която го е издигнала.

„ Областната администрация съблюдава прецизно закона и ще връща всяко решение на Столичния общински съвет, което е взето в нарушаване на процедурата, без значение от образуваното болшинство “, безапелационна е Вяра Тодева.

Припомняме, комисиите в софийския парламент бяха образувани преди към седмица, като за ръководител на здравната бе определена Ваня Григорова – кандидатката на Българска социалистическа партия за кмет на София. За зам.-председатели бяха избрани съветникът от ПП-ДБ-СС Саад Алуани и съветникът от ГЕРБ-СДС и ръководител на комисията в предходния мандат на СОС доктор Антон Койчев.

От ПП-ДБ-СС определените членове бяха Борис Бонев, Марта Георгиева, Пламена Терзирадева, от ГЕРБ-СДС Георги Георгиев и Диян Стаматов, от Българска социалистическа партия – Диана Тонова и Иван Пешев, а последният член Емил Димитров е от „ Възраждане “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР