Областният управител Владимир Димитров обяви със своя заповед бедствено положение

...
Областният управител Владимир Димитров обяви със своя заповед бедствено положение
Коментари Харесай

Бедствено положение в област Разград

Областният шеф Владимир Димитров разгласи със своя заповед бедствено състояние в цялата област Разград, считано от 11.00 часа на 26 ноември 2023 година. То ще продължи три календарни дни - до 10.30 часа на 29 ноември.

Малко преди този момент в онлайн среща с министър-председателя Денков, Областният шеф рапортува ситуацията.

Над 100 обитаеми места в региона са с прекратено електрозахранване. Налице са паднали дървета по републиканската и общинска пътна и по уличната мрежа в обитаемоте места. На срещата стана ясно, че в случай че се наложи помощ от други области, те ще спомагат с техника. Стана ясно, че Община Разград също ще разгласи бедствено състояние и на следващия ден ще е неучебен за Разград, като единствено детските градини и яслите в града ще работят, само че не и тези в обитаемоте места.

Областният щаб за отбрана при бедствия вкарва следните ограничения: затваряне на републиканската и общинска пътна мрежа в област Разград. Започнало е възобновяване на електропреносната мрежа, премахване на паднали дървета и клони по републиканската и общинска пътна мрежа, обезпечава се помощ за бедстващи лица, бременни и нуждаещи се от хемодиализа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР