Областният управител Виктор Янев за трагичния инцидент от неделя сутринКметът

...
Областният управител Виктор Янев за трагичния инцидент от неделя сутринКметът
Коментари Харесай

Кмет и областен управител: Кюстендил не е град на криминално проявени дейци, не е град, в който има етническо напрежение

Областният шеф Виктор Янев за трагичния случай от неделя сутринКметът Петър Паунов с коментар за трагичния случай от неделя заран Областният шеф Виктор Янев и кметът на Община Кюстендил Петър Паунов обявиха на ексклузивен брифинг, във връзка трагичния случай от неделя заран, че “Кюстендил не е място, където има етническо напрежение. Касае се за битов случай, обвързван с присъединяване на престъпно проявени лица ”.

“Нито един жител на Кюстендил, нито един посетител на Кюстендил не е застрашен.  Няма опасност за сигурността на който и да било. Не би трябвало да позволяваме избрани престъпни среди да насаждат боязън. Кюстендил не е място на страха, не е място на напрежението ”, безапелационен бе кметът Петър Паунов.

 
Областният шеф напомни, че Кюстендил в последните години си построява името на един от най- толерантните български градове и би трябвало да остане подобен.
 
“Опитаха се да политизират един чисто битов, престъпен случай. Да оставим институциите да сведат до дъно истината, да си свършат професионално своята работа, с цел да можем да вземем съответни ограничения в бъдеще тези произшествия да се минимизират и градът ни да остане подобен търпелив, както е бил постоянно до момента.

Мисля че, уроците са 2: индивидът има потребност от очовечаване и все по- невисок е коефициентът на потребно деяние от процеса по очовечаване. Обръщам се към съгражданите, за повече приемливост и повече човешко мислене във връзка с събитията, които се случиха ”, съобщи Виктор Янев.-->

 
Кметът Петър Паунов посочи, че едвам през днешния ден дават това изказване, тъй като са изчакали способените органи да свършат своята работа. Той изрази своята благодарност към органите на прокуратурата и полицията.
 
“И в двата етноса на територията на община Кюстендил няма приемливост към държанието на тези лица, както в кв. Изток, по този начин и в другите елементи от града, тези престъпно проявени лица, този престъпно проявен жанр не е добре признат. Сигурността на нито един от нашите съграждани не е застрашена.

Надяваме се, че дългогодишните ни апели, за навреме подаване на сигнали за лабилно, надменно, предизвикателно държание ще бъдат чути и няма да се стига до сходни произшествия. Само в случай че 5 минути преди този момент, някои от хората в заведението е позвънил на 112, е нямало да се стигне до този случай.

Имаме случай в резултата на прекомерна приложимост на алкохол и психотропни субстанции. Това не прости на никой. За нас е значимото да се знае, че никой не се разхожда по града ни нито с револвери свободно, нито с ножове или мачете. Извършителят е извикан като подкрепление против защитата на заведението и той идва в ранните часове на неделния ден, минути преди действието с цел да взе участие тази препирня. Целият случай е бил единствено на територията на заведението и по- скоро за жалост отвън него, когато са били изтласкани и се развива в границите на улица " Цар Освободител ", където се стига до трагичния свършек.

Нито органите, нито хората, които все още са притежатели на заведения са позволили някой да се движи свободно с револвер или, с каквото и да било хладно оръжие, което за заплашва близките. Тук имаме целеустремено държание, в резултата на основателя на свадата и този младеж идва на място за разпра с револвер и нож.

Веднага е бил обезвреден, револверът е бил лишен от защитата на заведението, след което заобикаляйки с ножа, той пресреща групата на ул. " Цар Освободител " и се стига до трагичната кървава кавга ”, разяснява кметът Петър Паунов.  
Изявления на регионалният шеф Виктор Янев и кметът на Община Кюстендил Петър Паунов: Категорично става дума за битов, престъпен случай, който е можел да се предотврати в случай че някой бе звъннал 5 минути по-рано на 112
Публикувахте от в Вторник, 19 февруари 2019 година
Той прикани за етично държание по сред ни, както и навреме известяван на органите на реда при видяно надменно държание.
 
“Десетки наши съграждани, сега, в който Валери е прободен на средата на улицата, минават и никой не стопира. Две момчета и две девойки се пробват да се борят за живота му. Минават коли, те се пробват да ги спрат, само че никой в този миг не е показал съпричастност. Не би трябвало да се усещаме застрашени да оказваме помощ на хората. Не споделям, че това е щяло да избави момчето. Всеки един човешки живот е скъп ”, добави кметът на Кюстендил.
 

Петър Паунов бе безапелационен: “Кюстендил не е град на престъпно проявени дейци, Кюстендил не е град, в който има етническо напрежение.  Определени групи от престъпния контингент се пробват да основават сходно чувство, с цел да всяват боязън най- към този момент в ромския квартал. По този метод, тази престъпна група си разрешава да господства в квартала и не се получават задоволително сигнали, защото част от тези съграждани живеят в боязън, смятайки че са застрашени от българите. Тези престъпно проявени лица ги заплашват с българите ”.
 
Петър Паунов сподели още, че е получил признателност от професионалното управление на Министерство на вътрешните работи за видеонаблюдението. 180 камери има на територията на града. “Всяко придвижване се следи до последния подробност. 5 минути позвъняване по- рано и е щяло да предотврати тази кървава кавга. Благодарим на всички наши съграждани от комерсиалните обекти, които незабавно предоставиха записите от камерите си на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата ” разяснява кметът на Кюстендил.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР