Областният управител Стефан Мирев проведе заседание на Областния съвет за

...
Областният управител Стефан Мирев проведе заседание на Областния съвет за
Коментари Харесай

Обсъждат ВиК асоциация Велинград - Сърница

Областният шеф Стефан Мирев организира съвещание на Областния съвет за развиване в община Сърница. Участие взеха кметове на общини, ръководители и представители на общински препоръки от района, представители на работодателски организации, на синдикатите, ръководители на държавни институции. Домакин на събитието бе кметът на община Сърница Неби Бозов, който показа пред членовете на Съвета два значими въпроса за развиването на Сърница и района – незабавен ремонт на републиканския път Велинград - Сърница и основаването на ВиК Асоциация сред Община Велинград и Община Сърница.

Членовете на Съвета поддържаха направените оферти за промени в Закона за районно развиване като се изключи заложеното отпадане на стратегическите документи за районно и пространствено развиване на равнище 3 (област) и отпадането на Областния съвет за развиване, като орган за ръководство на районното развиване на равнище 3 (област). Решението ще се изпрати на Министерство на регионалното развитие в границите на публичните съвещания по плана на ЗИД на Закон за регионалното развитие.

Директорът на Областно пътно ръководство инж. Мая Шимбова срещна членовете на Съвета с подхванатите дейности от страна на АПИ за привеждане на изкуствените неравности и пешеходните пътеки в сходство с нормативните условия. Премахнати и демаркирани са всички пешеходни пътеки и изкуствени неравности по републиканската пътна мрежа, които не са съобразени с настоящото законодателство.. Възстановени са пешеходните пътеки, които са част от организацията на придвижването в сходство с наредбата за хоризонтална маркировка. Нови изкуствени неравности по пътното платно ще се построяват след подадено искане на общините до ОПУ, протокол от мнение на междуведомствена комисия и координиране с органите на бранш „ Пътна полиция “. Началникът на отдел „ Охранителна полиция “ при ОД на Министерство на вътрешните работи Пазарджик, Иван Дончев показа главните акценти в взаимната активност на органите на Министерство на вътрешните работи и общините за запазване на публичния ред и сигурността на жителите в област Пазарджик. Комисар Дончев срещна членовете на Съвет с пътно-транспортната конюнктура на територията на ОДМВР Пазарджик към 30.09.2018г. 597 са ПТП-та за първите девет месеца на 2018г., от тях 203 са тежки с 9 починали и 264 ранени участници в придвижването. Общият брой на ПТП-та настъпили през 2018г. е с 114 бр. по-малко в съпоставяне със същият интервал на 2017г.За отчетния интервал органите на бранш „ Пътна полиция “ са издали17924 ел. фиша.

Представители на „ Vivacom “ презентираха опциите за Видеонаблюдение и решения в областта на сигурността, основани на използване на изкуствен интелект. Решения за наблюдаване на околната среда и предварителна защита на следствията от естествени бедствия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР