Областният управител Стефан Красимиров обвини кмета на Враца Калин Каменов

...
Областният управител Стефан Красимиров обвини кмета на Враца Калин Каменов
Коментари Харесай

Война: Стефан Красимиров скочи на кмета на Враца заради кв. Бистрец

Областният шеф Стефан Красимиров упрекна кмета на Враца Калин Каменов за разрушените улици в кв. "Бистрец ". Днес в 16 часа губернаторът провежда среща с живущите в квартала. Повод за нея стана зародилото във вчерашния ден напрежение и подадена в Областна администрация – Враца подписка от жителите на квартала по отношение на нуждата от предприемане на незабавни дейности за възстановяване на виталната среда и справяне с спешната обстановка, в която се намира пътната инфраструктура.
С цел да изразят недоволството си от разкопаните улици, чиято настилка не е била възобновена след построяването на канализация и тръбопровод, в центъра на квартала се бяха събрали представители на инициативния комитет и жители.
„ Проблемът е от 2012 година, когато е почнал първият ремонт на улиците. Вследствие на последващите изкопни действия кварталът е изцяло опустошен. Прашно е, майките с колички не могат да минават, чупим и колите. “, споделиха присъстващите. Те потвърдиха и пред регионалния шеф, че няма да спрат митингите, до момента в който всички разрушени улици не бъдат асфалтирани. Полаганата все още бетонна настилка не удовлетворява жителите на квартала, която очевидно не е изпълнена качествено и към този момент стартира да се компрометира. На стръмните неасфалтирани улици при проливни дъждове водата отнася противоположния насип от инертни материали в ниските елементи на улиците.
„ Разбирам, че казусът е наболял. Не е редно обаче топката да се трансферира в полето на страната, както се пробва да направи кметът Калин Каменов. Бенефициент по плана за водния цикъл е община Враца, която е получила над 17 млн. лева за него, като тук са включени и средствата за възобновяване на нарушената улична настилка в кв. Бистрец. Сумата за възобновяване обаче явно е била пренасочена другаде. При период за осъществяване 28 месеца от средата на 2013г.,т.е. – доникъде на 2015г.,, общината е следила безучастно чак до 2020г. по какъв начин компанията реализатор не си извършва отговорностите. Следва да се има поради, че е било и е обвързване на община Враца да възвърне разрушената улична настилка, обвързвана с построяването на 9 386 м канализация, а обвързване на „ ВиК “ ООД - Враца е да възвърне 2550 м2 асфалтови настилки и 550 м2 бетонови настилки, разрушени при изкопните работи за полагане на тръбопровод. Освен това община Враца като притежател на уличната мрежа неотложно следва да упражни надзор и предприеме дейности за възобновяване на настилката и на околното пространство, в това число и посредством предприемане на наказания по отношение на изпълнителите на строително-монтажни действия, когато има нарушена улична настилка отвън плануванаъа в плановата документи “, се обърна към събралите се Стефан Красимиров.
Областният шеф пое ангажимент да организира диалози с Министерство на регионалното развитие за разпределяне на спомагателни средства за асфалтирането на улиците в квартала, макар че това е напълно обвързване на община Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР