Областният управител Пламен Янев пък обяви, че на нарушителите се

...
Областният управител Пламен Янев пък обяви, че на нарушителите се
Коментари Харесай

19 каравани върху дюните на „Вромос“, кметът на Созопол иска наредба за дивото къмпингуване

Областният шеф Пламен Янев пък разгласи, че на нарушителите се дава период да се изнесат без глоби 

19 каравани, паркирали и престояващи в региона на дюните и на морския плаж в залива „ Вромос “, установяваха чиновници от полицията в Созопол. Пред бТВ регионалният шеф на Бургас Пламен Янев сподели, че задачата на вчерашната ни акция на полицията е да се приключи беззаконието – разполагането на моторни транспортни средства и каравани по плажа. 

„ С оглед на това ние, взаимно с Министерство на вътрешните работи предприехме нужните дейности. Надявам се следващата година тук да няма каравани, тъй като всеки, разполагайки се на мястото, би трябвало да се запознае какъв е този терен и нямайки единодушие на притежателя, прави безчинство “, изясни той.

„ Към момента няма санкции. Даваме им напълно рационален период, с цел да се изнесат. Доколкото зависи от мен и в случай че законовата рамка се резервира такава, идващото лято няма да има такова скупчване на коли и каравани. От самото начало на лятото къмпингуващите тук ще бъдат предупреждавани, че правят противозаконни дейности “, съобщи Янев.

„ В този залив има и горски фонд, който може да бъде както общински или държавен, по този начин и частен. Една огромна част от парцелите тук са частни и би трябвало да се ревизира на какъв терен са построени обектите. Има да вземем за пример построен ресторант, за който ние в общината не разполагаме с каквато и да било документи “, сподели пък кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

„ В основата на всичко това, което се случва, е неналичието на нормативна уредба, която да регламентира желанието на хората за диво къмпингуване. Такава разпоредба бе направена преди две години, само че по този начин и не видя бял свят. Апелирам час по-скоро да стане това факт, с цел да имат хората изясненост “, сподели още той. 

На 50 метра от мястото има нещо като частен къмпинг, само че хората споделят, че не могат да си сложат караваните и палатките там, тъй като е равнища и не им е комфортно, добави кореспондентът Лора Стаматис. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР