Областният управител Пламен Янев организира спешна работна среща във връзка

...
Областният управител Пламен Янев организира спешна работна среща във връзка
Коментари Харесай

Областният управител иска решаване на случая с тормозената ученичка от Бургас

Областният шеф Пламен Янев провежда незабавна работна среща във връзка със случая за осъществен душевен и физически тормоз върху дванадесетокласничка от бургаското учебно заведение " Константин Петканов “, предава.

В продължение на 2 години ученичката Миляна Попова твърди, че е подложена на физически и душевен тормоз от нейни съученички, като след следващия случай на експанзия тя подава сигнал до институциите. Областният шеф, като представител на държавната власт за района, незабавно инициира среща за навреме решение на казуса.

Случаят стана прочут едвам няколко дни след младежката конференция срещу насилието - " Осъзнаването през днешния ден може да избави живот на следващия ден ", която се организира под егидата на регионалния шеф. Още при започване на срещата Пламен Янев съобщи ясна воля и позиция, че институциите ще работят в единение до решение на казуса. " Обществото би трябвало да е единно против всяка форма на принуждение и да демонстрира непоносимост към нея “, разяснява той. Освен да отбрани жертвата, ролята на институциите е да обезпечи поддръжка по пътя на възобновяване й, добави регионалният шеф.

Областният шеф изслуша деликатно всички страни по случая и даде рекомендации за възстановяване на връзката сред институциите. Той посочи, че когато става дума за деца, би трябвало да излезем от буквата на закона и да сме с

Съпричастни към ставащото. Всички присъстващи се сплотиха, че би трябвало да се работи с жертвата и с агресора, с цел да не става това норма за държание и в след учебните години. Към момента последната тъжба е подадена към прокуратурата за разглеждане по подготвеност и уточняване дали има осъществено закононарушение, посочи контрольор Веселина Тодорова при ОДМВР. От РУО и ОДМВР се ангажираха да осведомят регионалния шеф за ограниченията, които ще подхващат по случая.

На срещата са участвали госпожа Алина Коньова, шеф на ДСП-Бургас, госпожа Петя Петрова шеф на РУО-Бургас, господин Ивайло Марков – шеф на СУ " Константин Петканов “, госпожа Жасмина Томова – психолог в учебното заведение, госпожа Веселина Тодорова – контрольор при ОДМВР и родителите на момичето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР