Областният управител на Варненска област Марио Смърков се срещна с

...
Областният управител на Варненска област Марио Смърков се срещна с
Коментари Харесай

Областният управител на Варненска област се срещна с посланика на Държавата Израел у нас

 Областният шеф на Варненска област Марио Смърков се срещна с посланика на Държавата Израел у нас Негово Превъзходителство Йорам Елрон. На срещата участва и почетният консул на Израел във Варна проф. Красимир Методиев, оповестиха от пресслужбата на Областна управа-Варна.

Подготвили сме редица планове, които се надяваме да осъществяваме и ще се връщаме тук още веднъж и още веднъж, сподели Н.Пр. Елрон, който е на публично посещаване във Варна за първи път от началото на мандата си. 

По време на срещата беше изразена вяра през летния сезон да се възвърне естественият туристически продан сред България и Израел, който беше нарушен заради рестриктивните мерки, свързани с коронавирусната пандемия. 

Областният шеф показа преимуществата на Варненска област и капацитета за развиване на културно-историческия туризъм, а Н.Пр. Йорам Елрон уточни, че е допустимо да се провеждат турове по стъпките на еврейското наличие в района, които биха привлекли гости от целия свят. 

Обсъдени бяха и въпроси за двустранните контакти в посока просвета, медицина, обучение, туризъм, просвета, спорт и нововъведения - области, в които и до момента има съществени триумфи. 

Специално внимание беше отделено на годишния уоркшоп по контратероризъм, иницииран от проф. Красимир Методиев незабавно след терористичната офанзива в Бургас, и провеждан постоянно от 2013 до 2019 година, с присъединяване на водещи специалисти от профилирани Израелски институции и НАТО. Поради пандемичната конюнктура той не се организира през 2020 и 2021 година, само че неповторимото за страната събитие следва да се възобнови незабавно след нормализиране на обстановката с коронавирусната пандемия. Този уоркшоп е извънредно потребен за подготовка на дейности освен след терористични офанзиви, а също при естествени бедствия, трусове, наводнения и транспортни катастрофи с огромен брой потърпевши, акцентира проф. Методиев.

По време на срещата беше изразена и вяра полетите сред Варна и Израел освен да доближат нивото отпреди пандемията, само че и да го надвишават. 

Беше разисквано още сполучливото съдействие в областта на сигурността, шерване на опита във връзка с справяне с пандемията, опциите за разширение на културния продан.

Областният шеф Марио Смърков благодари на Негово превъзходителство посланика на Израел за окуражаващите думи във връзка с работата по осъществяване на почтени и транспарантни избори, което е един от главните му цели. 

Г-н Смърков връчи на посланика плакет на регионалния шеф, изобразяващ имитация на фигури от откритото край Варна богатство с най-старото обработено злато в света. 

Негово Превъзходителство насочи покана към регионалния шеф да посети Израел в най-скоро време, с логистичната поддръжка на почетния консул проф. Методиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР