Областният управител на Варненска област Марио Смърков се срещна с

...
Областният управител на Варненска област Марио Смърков се срещна с
Коментари Харесай

Представители на институции във Варна обсъдиха предстоящите избори

 Областният шеф на Варненска област Марио Смърков се срещна с ръководители на прокуратурата, ОД на Министерство на вътрешните работи във Варна и РИК по отношение на организацията и провеждането на парламентарните избори на 11 юли 2021 година.

Противодействието против нарушавания на изборното законодателство бе съществена тематика на срещата, в която участваха зам.-районният прокурор Владислава Панайотова, зам.-окръжният прокурор Светлана Данева, шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Варна, шефът на териториалната дирекция на ДАНС Кирил Димов и ръководителят на Районната изборна комисия (РИК) Велин Жеков.

Беше разисквана основаната организация за свободно практикуване на вота и за оптимално ограничение на отрицателни практики, свързани с следен избор и други противозаконни въздействия върху изборното право на жителите.

От ОД на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че към този момент работи основаната гореща линия, на която се одобряват сигнали, като всеки от тях, без значение по какъв ред е пристигнал или ще пристигна, се рапортува неотложно в прокуратурата.

В деня на изборите и в предходния ден, с изключение на обработката на сигнали, получени по линия на Министерство на вътрешните работи, дежурни прокурори още веднъж ще одобряват и на място постъпваща от жители или организации информация за нарушавания.

Районната изборна комисия във Варна има ясно отработен механизъм във връзка с постъпващите сигнали и те се изпращат по едно и също време до прокуратурата и полицията откъдето противоположна връзка постъпва в същия ден, увери ръководителят на комисията Велин Жеков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР