Областният управител на Варна Благомир Коцев от ПП няма достъп

...
Областният управител на Варна Благомир Коцев от ПП няма достъп
Коментари Харесай

Областен управител без достъп до „Секретно“

Областният шеф на Варна Благомир Коцев от Политическа партия няма достъп до класифицирана информация. Това излиза наяве от отговор на премиера Кирил Петков на парламентарен въпрос на депутата от ГЕРБ/СДС Славена Точева, изпратен на 04.05.2022 година, оповестява Трибун.бг.

Според премиера в закона „ няма императивно условие “ за сходно право, допълват от пресцентъра на партията.

„ Но  повече от императивно е задължението  да има достъп до значими държавни и служебни документи в условия на близка до нашата територия война и в най-тежка икономическа и финансова рецесия, другояче е единствено фигурант. Скандалната липса на такова пълномощие за държавен чиновник, който ръководи един от най-големите райони в страната, била решена с назначение на специалист по сигурността на информацията, който има право да преглежда документи със съответния ГРИФ „ Секретно “, „ Поверително ” или даже най-ниското равнище за „ Служебно прилагане ”, разясняват от опозицията.

На процедура това значи, че от назначението му на 24.02.2022 г, когато избухна и войната против Украйна на километри от нас, Благомир Коцев не получава значима държавна секретна информация от службите.

В отговора на Кирил Петков е посочено още, че регионалният шеф на Варна е инициирал процедура за приемане на достъп с оглед осъществяване на функционалностите, които реализира в Областния съвет по сигурността. Защо още преди 3 месеца регионалният управител  на Варна не е изискал или не е получил достъп до класифицирана информация? Законно и морално ли е този човек да ръководи района във времена, когато вътрешната сигурност е изключително значима за страната? Вярно ли е, че изследването му в службите за надеждност е блъснало на камък поради към този момент запорираните сметки на фамилните му компании от Дойче банк с решение на холандския съд? “, упорстват за отговор от ГЕРБ.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР