Областният управител на Търговище Станимир Парашкевов свика днес извънредно заседание

...
Областният управител на Търговище Станимир Парашкевов свика днес извънредно заседание
Коментари Харесай

В Търговище взимат извънредни мерки заради големия брой ранени и загинали в катастрофи

Областният шеф на Търговище Станимир Парашкевов свика през днешния ден изключително съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването по пътищата. Повод за това е постъпила информация от ОДМВР-Търговище по отношение на зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни катастрофи с ранени и починали жители в района.

От направен относителен разбор на полицията стана ясно, че в интервала 1 януари – 12 май тази година общият брой пътните произшествия е повишен с 54. Тежките произшествия са се нараснали с 26 броя , а растежът при починалите и ранените е надлежно със 7 и 40 броя, по отношение на същия интервал на миналата година.

По времето на съвещанието бе взето решение за осъществяване на взаимни инспекции и огледи от органите на Министерство на вътрешните работи с представители на стопаните на пътища за определяне положението на пътната настилка , знаковото стопанство, маркировката, пътните такъми, светофарните уредби и останалите детайли на пътната инфраструктура .

Проверките по републиканската пътна мрежа и по общинските пътища и улици следва да се провеждат през идния месец , като документираните резултати от осъществените обходи и огледи да се рапортуват на идващото съвещание на Областната комисия по сигурност на придвижването.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР