Областният управител на Стара Загора Ива Радева издаде заповед за

...
Областният управител на Стара Загора Ива Радева издаде заповед за
Коментари Харесай

Бедствено положение заради пожара в община Казанлък

Областният шеф на Стара Загора Ива Радева издаде заповед за въвеждане на отчасти бедствено състояние за период до седем дни на територията на община Казанлък, считано от 19:30 часа на през днешния ден. Това оповестиха от пресцентъра на регионалната администрация. 

Мярката се постанова поради зародилия пожар на територията на общините Казанлък и Мъглиж, който обхвана 500 декара храстовидна и горска растителност на необятен фронт. Контролът върху осъществяването на заповедта е предоставен на заместник- регионалния шеф Методи Марков. 

В късния следобяд на терен с огнената буря се бориха осем екипа от пожарникари от Стара Загора, Мъглиж и Казанлък и два екипа от Държавното горско стопанство, показват още от Областна администрация - Стара Загора. На помощ се включиха и военнослужещи с хеликоптер от авиобазата в Крумово. 

Пожарът към момента не е овладян, само че е отчасти стеснен, означават от пресцентъра.

Служителите на пожарната вършат всичко допустимо за потушаването на огъня, сподели пред публицисти заместник-директорът на Главната дирекция " Противопожарна сигурност и отбрана на популацията " ст. комисар Любомир Баров. Той разяснява, че през нощта на място ще останат пожарни екипи. Ст. комисар Баров подсети, че гасенето на огъня през целия ден е мощно затруднено поради поривистия вятър, който непрекъснато сменя посоката си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР