Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров подкрепи кампанията и

...
Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров подкрепи кампанията и
Коментари Харесай

Областният управител на Софийска област подкрепи благотворителна кампанията

Областният шеф на Софийска област Илиан Тодоров поддържа акцията и участва на благотворителния концерт в спортната зала на община Горна Малина за събиране на средства за изографисването на храма „ Успение Богородично “.

Тодоров получи доста благодарности за включването си в самодейността.

Храмът е ремонтиран преди време с евросредства, само че те се оказали незадоволителни да покрият всички действия по обновяването, по тази причина благодарение на всички, ремонтът е приключен. Средствата, които са в този момент са нужни за изографисването на храма са над 200 000 лева

Игуменът на храма протойерей Серафим съобщи, че предците са завещали не просто една постройка, а божий дом, отдаден на Света Богородица. Той прикани всички да се обединят и да създадат едно огромно дело – да се съберат нужните средства, с цел да се изпише храмът по църковната традиция.

„ При всичките стремления и живот на индивида има нещо, което е извънредно значимо. Това е, че ние сме сътворени за безконечен живот. И Бог, който ни сътвори, не просто ни сътвори, само че и през днешния ден още веднъж ни дава мощ и берекет, с цел да прекосяваме добре живота си и да бъдем наследници в неговото царство “, съобщи протойерей Серафим.

Включването на регионалния шеф на Софийска област в благотворителната акция е следващата му самодейност, обвързвана с възобновяване на православните храмове, манастири и духовни средища в Софийска област.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР