Областният управител на София-град Иван Кючуков от квотата на Има

...
Областният управител на София-град Иван Кючуков от квотата на Има
Коментари Харесай

Областният управител на София забрани да се снимат местата за настаняване на бежанци

Областният шеф на София-град Иван Кючуков от квотата на " ИТН " е забранил всевъзможен тип снимане на местата, където са настанени бежанците от войната в Украйна, оповестиха в петък от пресцентъра на администрацията му. Забраната важи за всички места, намиращи се на територията на област София-град. В средата на април Кючуков нашумя като се опълчи на решението на Столичния общинси съвет за кръщаване на улица до съветското посолство " Героите на Украйна " и за слагане на украинското знаме на постройката на Столична община.

Журналистите ще могат да снимат местата за настаняване след предварителна поръчка, прецизираха в петък от пресцентъра на регионалната администрация пред бТВ.

" С оглед на обстоятелството, че доста от настанените хора там са майки с дребни деца, ще осигурим часове, в които това ще бъде допустимо. " - показват от регионалната администрация.

В средата на април регионалният шеф на София Иван Кючуков върна решението на съветниците за именуване на алея " Героите на Украйна " пред съветското посолство и площад на името на убития съветски опозиционер Борис Немцов.

Кючуков връща на Столичния общински съвет и решението за издигане на знамето на Украйна на постройката на Столична община на ул. " Московска " 33 до приключването на войната. Тогава Кючуков дефинира решенията на столичните съветници са незаконосъобразни

По-късно той уточни, че не е срещу Украйна. " Ние почитаме украинците, ние оказваме помощ на украинците ", сподели той. Той изясни, че е върнал решенията свързани с поддръжката на Украйна поради юридически неясноти в решенията ".

В претекстовете си той върна решението, облягайки се Наредбата за именуване и преименуване на общински обекти и прецизира, че в член 8, алинея 1 т. 5 от нея - наименованието на обектите с общинско значение се дава съгласно характера, мястото и смисъла на всеки съответен обект при опазване на връзката сред наименованията на новите обекти и други обекти, утвърдили се като определящи топоними за региона.

" Няма спор, че в този регион неоспорим топоним е Руското посолство. Именуване на територия, граничеща директно с съветското посолство, освен това заемаща част от територията му, по организационен проект, с наименованието " Героите на Украйна " е в несъгласие с цитираната наредба ", написа в претекстовете си още Кючуков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР