Областният управител на Пловдив Здравко Димитров се включи заедно с

...
Областният управител на Пловдив Здравко Димитров се включи заедно с
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив се включи в открит урок по асансьорна безопасност

 21pl4007-5  21pl4007-4  21pl4007-3  21pl4007-2  21pl4007-1  21pl4007-6
Областният шеф на Пловдив Здравко Димитров се включи дружно с третокласниците от Средно учебно заведение „ Братя Миладинови ” в града под тепетата в открития урок по асансьорна сигурност.  Той имаше за цел да увеличи знанията на малчуганите за безвредно прилагане на асансьори, ескалатори и преносими пътеки.

„ Цел и грижа на всички нас е да опазим здравето и живота на децата, тъй като те са нашето бъдеще. Изключително значимо е още от ранна възраст да ги научим на отговорно и безвредно държание, с цел да ги предпазим от травматизъм и произшествия. Поради тази причина спомагам и вземам участие в поредност от открити уроци, посредством които на наличен език да им разбираем разпоредбите за сигурност, които би трябвало да съблюдават “, сподели губернаторът на Пловдив. Здравко Димитров напомни, че е подел куп начинания, които имат за цел да се грижат за сигурността на децата под формата на открити уроци и напомни, че в първия образователен ден е инициирал акция за разпоредбите за безвредно придвижване и прекосяване през пешеходните пътеки.

Инициативата за открити уроци по асансьорна сигурност е на Държавната организация за метрологичен и механически контрол и на Фондация „ Асансьорна сигурност ”, а събитието в Пловдив е част от първата в страната обучителна стратегия по план „ Вертикално знание ”.

Заедно с  областния шеф Здравко Димитров в класната стая в СУ „ Братя Миладинови ” бяха  председателят на ДАМТН Петър Горновски и основният секретар Валентин Чиликов и ръководителят на ФАБ Емануела Фролошка.  Тя и екипът й обясниха на малчуганите по занимателен метод историята за основаването на асансьори и ескалатори и разпоредбите за тяхното безвредно прилагане. Организаторите не самодейността обясниха на наличен за децата език какви са рисковете от невнимателно потребление на оборудванията за отвесно напредване и най-важните правила за тяхната сигурност.

Учениците с огромен интерес изгледаха занимателните завършения на анимационните герои Бобо и Робо, които всекидневно употребяват оборудванията в многоетажни здания и молове. Децата интензивно се включиха в открития урок, като задаваха голям брой въпроси. Всички малчугани получиха и забавни илюстровани книжки, в които са разказани приключенията на Бобо и Робо.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР