Областният управител на Пловдив Дани Каназирева заяви пред жителите на

...
Областният управител на Пловдив Дани Каназирева заяви пред жителите на
Коментари Харесай

Каназирева: Държавата ще помогне за изграждане на водопровод и решаване на проблема с водата в Брестовица

Областният шеф на Пловдив Дани Каназирева съобщи пред жителите на село Брестовица, че имат цялостната й поддръжка при разрешаването на казуса с съществуването на манган в питейната вода . Днес те за следващ път показаха недоволството си от дългогодишния проблем и настояха за бързи ограничения и незабавни дейности, от страна на община Родопи, ВиК и всички държавни институции, чийто ангажимент е разрешаването на проблема. Пред събралите се над 300 души на площада регионалният шеф сподели, че първо би трябвало да се разбере повода за систематичното замърсяване с манган на . Отговор на най-важния въпрос ще даде експертизата, която се чака да бъде подготвена в края на месеца.
„ След това, може да се мисли за различни водоизточници и нов тръбопровод. Разговарях през днешния ден със заместник-министър Николай Нанков и имам уверението, че страната ще помогне със средства за построяването на нов тръбопровод " , добави регионалният шеф. Каназирева напомни, че експертизата се прави от четирима водещи професори и хидрогеолог от Българска академия на науките, Миногеоложкия институт и УАСГ със сериозен професионален и теоретичен капацитет. Тя бе предоставена от ВиК откакто междуведомствена комисия, назначена от регионалния шеф, откри хидроморфоложки промени в реката, настъпили вследствие на построената Малка водно електрическа централа в с. Кадиево, като и нарушавания при одобрение на Подробен устройствен план. В случая, водното огледало, навлиза в територията и на друга община, като компетентността тук за одобряването на Подробен устройствен план би трябвало да е от компетентността на Областна администрация, а не съответната община.
 Аврамова изяснява по какъв начин ще се обезпечи питейна вода в две тетевенски села Аврамова изяснява по какъв начин ще се обезпечи питейна вода в две тетевенски села
Петима министри от кабинета ще вземат присъединяване в постоянния петъчен парламентарен надзор, съобщи кореспондент на БГНЕС. Първа на трибуната...
„ Познавам казуса. Имате моята поддръжка за решаването му. Целта на предоставената експертиза е да се открият освен аргументите за съществуването на манган в питейните водоизточници, само че и да се даде решение, както в кратковременен, по този начин и в дълготраен проект ", разяснява регионалният шеф Дани Каназирева. Според нея второто решение, което е в дълготраен проект, ще обхване елиминиране на аргументите за замърсяването и предприемане на оздравителни мероприятия , с цел да не се стигне и до съществуването на манган в дублиращите кладенци и в прилежащи водоизточници за другите обитаеми места.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР