Областният управител на Пловдив Дани Каназирева дари на Ковид отделението

...
Областният управител на Пловдив Дани Каназирева дари на Ковид отделението
Коментари Харесай

Карловската болница получи дарение от защитни екипи и безконтактни термометри

Областният шеф на Пловдив Дани Каназирева подари на Ковид отделението в карловската болница защитни екипи от висок клас и безконтактни термометри, съобщи Българска национална телевизия.

Тя уточни, че МБАЛ "Д-р Киро Попов " е една от най-натоварените лечебни заведения в региона, само че все още се оправя със обстановката, а за пациенти в тежко положение има зелен кулоар в УМБАЛ Св.Георги в Пловдив.

От началото на ноември досега в карловската болница са приети в болница 132 пациенти преведени от Спешна помощ. Само за последното денонощие са шест. Съгласно отчет на шефа на здравното заведение в Ковид отделението работят по график 22-ма лекари, 27 медицински сестри, 27 санитари и четирима стажант лекари.

Преди дни локалната власт, държавното дружество ВМЗ и представители на бизнеса подариха на болничното заведение в Карлово 7 мобилни кислородни концентратори.

"Имаме лек спад, само че това не трябва да ни успокоява, за през днешния ден малко над 390 са позитивните проби за нашия район, тъй че ще продължим с организацията и непрекъснатата връзка. Изключително скъпи са ни лечебните заведения в района. Те са единствено четири и мога да кажа, че се оправят доста добре съгласно това, което разполагат и като база и личен състав. Това са лечебните заведения в Карлово, болничното заведение в Асеновград и двете лечебни заведения по-малки в Раковски и Първомай ", сподели Дани Каназирева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР