Областният управител на Пловдив Ангел Стоев разясни пред медии каква

...
Областният управител на Пловдив Ангел Стоев разясни пред медии каква
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив разясни каква е ситуацията в региона след наводненията

Областният шеф на Пловдив Ангел Стоев обясни пред медии каква е обстановката в района след наводненията. Той уточни, че мостът сред селата Богдан и Московец към този момент е възобновен, като същото важи и за моста в село Каравелово.

По думите в засегнатите места е ситуирана задоволително техника, която оказва помощ на локалните управляващи след естественото злополучие, само че добави, че не всичката техника се употребява, защото тук-там към момента има рядка тиня и тя ще потъне.

Имаме много техника, на следващия ден ще бъде два пъти повече, което ще ни разреши бързо да се оправим с дейностите по разчистването, уточни Стоев.

Областният шеф на Пловдив съобщи, че от на следващия ден работа на терен стартират две комисии. Първата е комисия по обществено подкрепяне, която може да отпусне помощ на потърпевшите в размер на половин работна заплата.

Втората комисия ще оглежда вредите по инфраструктурата и ще сформира съответните протоколи, с цел да направи план-сметка, посочи още Стоев.

По отношение на водоснабдяването Ангел Стоев изясни, че има проблеи, но увери, че ВиК-Пловдив работи интензивно по въпроса.

Община Сопот е без вода, имаме и разрушени водохващания, моторите на някои помпени станции са под вода. Най-късно след два дни водоснабдяването ще бъде възобновено, само че по-важното е какво ще е качеството на водата. Дотогава призоваваме популацията да не употребява вода от чешмите, прикани Стоев.

За починалите животни той уточни, че те ще бъдат събрани и унищожени по надлежния ред.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР