Областният управител на Перник Ирена Соколова заяви пред Радио София,

...
Областният управител на Перник Ирена Соколова заяви пред Радио София,
Коментари Харесай

Нормална е обстановката с язовирите в Пернишко

Областният шеф на Перник Ирена Соколова съобщи пред Радио София, че ситуацията с язовирите на територията на региона е спокойна по отношение на предстоящо интензивно снеготопене и дъждове в интервала 5 - 8 март.

Арендаторите и концесионерите на съответните водни обекти са били известени навреме, с цел да бъде открито настоящото положение на водните размери, уточни Соколова. Получените данни от тях сочат, че всичките 30 язовира на територията на област Перник са с изпълнени наставления от направените преди два месеца инспекции и с подготвеност да поемат спомагателни количества вода. В няколко язовира не престават да се извършват техническите наставления, само че те не основават проблем, който може да докара до рискова обстановка.    

По последни данни има нищожно повишаване на реките в Пернишка област, разпознати сериозни точки в обособените приливни ръкави към Струма и те се следят, добави Ирена Соколова. Отделните общини по поречието са създали свои планове, с които аплайват към Междуведомствената комисия или търсят други способи на финансиране, с цел да бъдат изчистени най-критичните места, като такива, при които при значителни превалявания има заливане на приземни етажи.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР