Областният управител на Перник Ирена Соколова ще бъде сменена на

...
Областният управител на Перник Ирена Соколова ще бъде сменена на
Коментари Харесай

Правителството сменя областния управител на Перник

Областният шеф на Перник Ирена Соколова ще бъде заменена на днешното държавно съвещание. Рокадата бе оповестена от премиера Бойко Борисов предходната седмица. Основната причина е водната рецесия в града – Перник е на режим от 18 ноември поради понижения размер на бент. " Студена ". Очаква се на нейно място да застане Емил Костадинов - някогашен кмет на един от пернишките квартали.

Дни преди Борисов да изиска оставката на Соколова, тя разгласи, че е направила инспекция и е разкрила непозволено отклонение на водата за язовира към помпена станция, която зарежда Радомир. Че има подобен проблем призна е екоминистърът Нено Димов. Според него Радомир може да се доставя посредством отклонение на вода единствено в спешна обстановка. Той изясни, че през последните три години такава не е имало, само че все пак водата е отивала към въпросната станция. За отклоняването на водата заяви уеб сайтът " Биволъ ".

Освен Соколова с поста си се раздели и шефът на локалното ВиК Иван Витанов.

" Те не застанаха държавнически да кажат какви са проблемите и по тази причина би трябвало да си понесат отговорността. Бързо би трябвало да се вземат ограничения, тъй като сушата е огромна, всички язовири са празни. Мислим в допълнение от кое място можем да водоснабдим Перник ", съобщи Борисов.

В опит бент. " Студена " да бъде запълнен, се чака да бъде пренасочена вода от Владайския канал, разгласи преди дни кметът на Перник Станислав Владимиров. Другата опция са сондажи за подпочвени води наоколо до водоема. По последна информация на локалното ВиК в язовира има под 5 млн. куб. м. вода при общ размер от над 25 млн. куб. м. Очаква се режимът да бъде непокътнат най-малко до пролетта.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР