Областният управител на област Силистра инж. Николай Неделчев и заместникът

...
Областният управител на област Силистра инж. Николай Неделчев и заместникът
Коментари Харесай

Работна среща в Дулово по въпроса за снабдяването с дърва за огрев на населението

Областният шеф на област Силистра инж. Николай Неделчев и заместникът му Димитър Тодоров организираха работна среща в град Дулово с представляващите локалната законодателна и изпълнителна управляващи, надлежно в лицето на инж. Невхис Мустафа като ръководител на Общински съвет Дулово и на доктор Юксел Ахмед – кмет на общината. В срещата взе участие инж. Огнян Димитров – шеф на ДЛС „ Каракуз “, защото тематика на форума бе снабдяването на популацията от община Дулово с дърва за огрев през сезон 2022-2023 година

От направения обзор на обстановката излиза наяве, че общото декларирано количество към стопанството е 36000 кубика, от които до този миг са раздадени 12000. С ангажимента, че в тези числа не влизат дърва, доставени от други източници от прилежащи стопанства. Според направения четиримесечен график за интервала „ септември – декември 2022 година “, през м. септември и м. декември са планувани по 5000 за всеки от месеците, както и по 8000 – надлежно за м. октомври и м. ноември.

В рамките на извършената полемика е реализирано обединяване към нуждата за подпомагане от страна на локалната власт във взаимоотношение с ДЛС по няколко тематики: взаимно и навременно информиране по отношение на предвижданията на горските проекти, обвързвано с добива на дървесина; взаимно и навреме сформиране на описи на физическите лица; както и също взаимно осъществяване на осведомителни акции измежду популацията за включването му в описите и така нататък Уточнено е, че съгласно законодателството сечта на акация стартира на 1 септември, както и, че за средата на м.септември има плануван търг за сеч.

Предвидено е усилване на инспекциите по отношение на противозаконната сеч.Обсъдени са и събитията, довели по въпроса с дървата за огрев до съществени усложнения в множеството общини в страната, а точно: основаната енергийна рецесия, обвързана с внезапен скок на цените на енергоносители; отвращение на търговците да вземат участие в процедурите за прилагане на дървесина; дълготраен дефицит на работна ръка за рандеман на дървесина за огрев и други от сходен справедлив темперамент.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР