Областният управител на област Русе Галин Григоров заедно с председателя

...
Областният управител на област Русе Галин Григоров заедно с председателя
Коментари Харесай

Малайзийци искат да строят нов мост при Русе както и магистрала между Русе и Велико Търново

 Областният шеф на област Русе Галин Григоров дружно с ръководителя на парламентарната комисия по районна политика, благоустройство и локално самоуправление и депутат Искрен Веселинов организираха среща с Гох Ченг Нуат, притежател и шеф на малайзийската Eonmetall Group Berhad.

Поводът е декларирания инвеститорски интерес от страна на компанията за построяването на втори мост над р. Дунав при гр. Русе, както и за построяването на автомагистрала сред градовете Русе и Велико Търново. 

Необходимо е да се означи, че Eonmetall Group Berhad имат над 35-годишен опит в построяването на водещи инфраструктурни планове в цяла Азия. Като преимущество на малайзийската компания беше изтъкнато и, че за разлика от китайските вложители те не изискват държавни гаранции, които се акумулират във външния дълг на страната, което би било причина за утежняване на икономическите й индикатори и надлежно не добър знак пред Европейския съюз.

Очакванията са план от такива мащаби, чиято стойност би възлязла на към 2 милиарда лева, да бъде напълно основан на правилата на концесията. За задачата към този момент са извършени и диалози с кабинета на министъра на районното развиване и благоустройството.

В днешната среща участваха още Тап Куан Чуан от Eonmetall Group Berhad, както и Антон Стайков, представител на компанията в България и ръководещ съучастник.

Далеч не по-малко внимание беше отделено и на опцията да бъде възобновена активността на летището в Щръклево, както и построяването в непосредствена непосредственост до него на най-големия в страната логистичен център.

Веднага след срещата беше даден и брифинг пред медиите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР