Областният управител на област Разград – д-р Деян Димитров бе

...
Областният управител на област Разград – д-р Деян Димитров бе
Коментари Харесай

В Разград представиха иновативна образователна платформа

Областният шеф на област Разград – доктор Деян Димитров бе формален посетител на тържествено показване на новаторска просветителна платформа, основана по план „ Умни в образованието, дейни в спорта “.

Платформата „ Умни в образованието, дейни в спорта “ съдържа потребни лекции, извършения и онлайн курсове. В нея ментори са известни и съумели персони от сферата на българския спорт, просвета, обучение, медицина. Дигиталните образователни артикули ще оказват помощ на младежите в задълбочаването на знанията им по математика, география и стопанска система, както и проучването на непознат език – британски, като това се случва посредством спортна терминология и онагледяване от футболисти на Лудогорец за по-достъпен за учениците по целия свят образователен развой.

Събитието се организира в подготвителната база на футболния първенец ПФК „ Лудогорец 1948 “.

Пред групите от възпитаници от България, Сърбия, Испания и Румъния бяха показани първите цифрови новаторски уроци, като в провеждането им се включиха футболистите Кирил Десподов, Георги Терзиев и Доминик Янков. Специален посетител на проявата бе олимпийската шампионка по художествена гимнастика Мадлен Радуканова. Събитието почетоха още националният представител от 15-ти Плевенски многомандатен изборен регион Илиян Йончев и шефът на спортното учебно заведение в Разград Дениз Хамид.

Младежите от четирите страни се включиха интензивно в интерактивните уроци.

Изпълнителният шеф на Лудогорец – Ангел Петричев посочи, че най-важни за младежите са образованието и спорта, а когато двете интензивности може да се съчетаят, това ще бъде от голяма изгода за тях. Той означи, че в платформата към този момент са се записали над 5000 младежи.

Д-р Димитров изрази изрази цялостната си поддръжка за сполучливата реализация на плана и готовността за подпомагане от страна на Областна администрация Разград. Той прикани учениците да влагат еднообразно усърдие и мотивация, както в спорта, по този начин и в учението и да употребяват оптимално опцията за другарство с връстници от други страни, която им дава планът, с цел да разширят своя мироглед и да се развиват като жители на Европа.

Финансираният по Програма „ ЕРАЗЪМ+ “ план „ Умни в образованието, дейни в спорта “ / “Smart in education and active in sport “/ се извършва от Асоциация „ Докосни дъгата “ в партньорство с ПФК „ Лудогорец 1948 “ и организации от Сърбия, Испания и Румъния. Целта на новаторския план е да оказва помощ на деца и младежи от 14 до 19-годишна възраст да придобият знания и опит за показване и връзка в многокултурна среда, както и да предизвиква значими житейски умения посредством футбола.

Платформата /// към този момент е налична на български, британски, испански, румънски и сръбски език.

Снимки: Петромир Пенчев

ПФК „ Лудогорец 1948 “
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР