Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев посрещна посланика на

...
Областният управител на област Пловдив Ангел Стоев посрещна посланика на
Коментари Харесай

Английски компании ще помагат Пловдив да стане smart city

Областният шеф на област Пловдив Ангел Стоев посрещна посланика на Англия Н. прочие доктор Роб Диксън. На срещата участваха заместител регионалният шеф Даниела Николова, Маргарита Вранкова - шеф отдел „ Координация и европейска интеграция на Областната администрация “, Теодора Манева от посолството на Англия и Дияна Видева от асоциация „ Деметра “.

По време на визитата бе разискван стремежът на Пловдив да се трансформира в smart city (интелигентен град) посредством развиването на така наречен зелена стопанска система, понижаване на отпадъците, възстановяване на превоза и достъпността, на обществените услуги и поощряване на устойчивостта.

„ Ние към този момент работим в тази посока “ - акцентира регионалният шеф и даде за образец „ Тракия икономическа зона “, в която има много европейски компании. Очаква се през идната година да стъпят и крупни вложители от Япония и Южна Корея. „ Тракия икономическа зона “ е привлекателна за непознатите компании с това, че с изключение на добра комерсиална инфраструктура, се построява и обществена такава. Преди броени дни там открихме медицински център. В момента се построява общежитие за служащи и чиновници, а скоро се чака да отвори порти и детска градина за децата на работещите “, добави Ангел Стоев. „ Амбицията ни е Тракия икономическа зона да бъде напълно с нулеви въглеродни излъчвания “, сподели още той.

Н. прочие доктор Роб Диксън предложи подпомагане от британски компании, които да окажат методическа поддръжка и подкрепяне на процеса на прекосяване към нулеви въглеродни излъчвания.

На срещата бе разисквана и тематиката за построяването на районен център за жертви на полово принуждение. Процедурата е стартирана още през 2016 година, само че пандемията от ковид е забавила активността по плана. Към момента заинтригуваните институции са възстановили работата. Очаква се в най-скоро време да бъде определено уместно място за центъра. Ще бъде подписано съглашение, с което ще се сложи началото на активността му.

В края на срещата Ангел Стоев и Н. прочие доктор Роб Диксън си размениха дарове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР