Областният управител на област Хасково Катя Панева ще се срещне

...
Областният управител на област Хасково Катя Панева ще се срещне
Коментари Харесай

Областният управител на Хасково се ангажира със спасяването ...

Областният шеф на област Хасково Катя Панева ще се срещне с министъра на културата Атанас Атанасов, с цел да бъде решен казусът с рушащия де Извор на Белоногата в Харманли. Това стана ясно след среща на Панева с кмета Мария Киркова.

Изворът на Белоногата е със статут на историческа недвижима културна полезност с категория „ национално значение “. Повод за работната среща е писмо до министъра на културата Атанас Атанасов с копие до регионалния шеф, изпратено от поетесата и държавник Светлана Николова, за което „ Марица “ към този момент писа.

" От 6 година комплекс " Изворът на Белоногата " се поддържа, доколкото това е възможно по отношение на пълномощията на кмета на общината, тъй като обектът не е в ръководство на общината. Възстановени бяха стълбите и околното пространство в комплекса. Алеите се поддържат в положително положение от чиновници на общинско дружество ", изясни на Киркова.

В община Харманли има проблеми в опазването на здравето, стана ясно в хода на работната среща. Липсата на лекари и медицински сестри е доста сериозен проблем, който се задълбочавал от ден на ден. Питейната вода не е качествена, както е в множеството общини на територията на област Хасково. " И в Харманли водата е със наличие на манган, въпреки и не в такива количества като в Свиленград ", разяснява още кметът Киркова.

Свързани вести Руши се "Изворът на Белоногата " край Харманли Атанас Атанасов: МК е административно тресавище, образец са сигналите за "Изворът на Белоногата "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР