Областният управител на област Хасково Катя Панева се срещна със

...
Областният управител на област Хасково Катя Панева се срещна със
Коментари Харесай

Облекчават трафика на ГКПП „Капитан Андреево“

Областният шеф на област Хасково Катя Панева се срещна със заместник-директора на Териториална дирекция „ Южна морска “ към Агенция „ Митници “ Стефан Марашев.

На срещата бяха разисквани ограничения за облекчение на трафика на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ и построяването на сектори, посредством която употреба ще се понижат опашките по Автомагистрала „ Марица “.

Капацитетът на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “ е съвсем привършен, безапелационен е господин Марашев.

Именно заради тази причина би трябвало да се намерят способи водачите да се пренасочват през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “.

„ Броят на транспортните средства на „ Вход “ е по-малък от броя на транспортните средства на „ Изход “. 1/3 от водачите, които са излезли през България за Турция, се връщат през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “, само че главният трафик минава през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “. През миналата година на пункта са обработени със 170 000 повече товарни транспортни средства спрямо миналата година. С отварянето на моста Чанаккале в края на февруари се чака трафикът още да се усили, защото ще има доста пътуващи от Измир. “, сподели господин Марашев.

Към момента Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Лесово “ поема най-вече от трафика, който е ориентиран по посока Молдова, Украйна и Русия. Товарните транспортни средства, пътуващи за страни от Западна Европа, в доста редки случаи минават през него.

„ По-голяма част от водачите биха решили да употребяват граничния пункт, в случай че се построи пътна връзка от Лесово до Свиленград. Тогава ще бъде решен казусът с натовареността на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “, защото трафикът ще се реалокира към „ Лесово “. Ще бъдат въведени в употреба и две нови трасета на „ Вход “ в България, особено предопределени за хладилни пътни транспортни средства. “, добави Стефан Марашев.

Обособени все още са три хладилни трасета, които след осъществен надзор по пътни такси и позволителен режим, се насочват към формален граничен надзор в терминала на БАБХ.

Очакват се огромни опашки и от леки коли през юли и август. „ Пътна връзка Капитан Андреево – Лесово ще облекчи трафика. Oткриването на по-късен стадий и на граничен пункт до с. Маточина също ще понижи доста опашките. ”, акцентира господин Марашев.

Г-жа Панева увери господин Марашев, че ще инициира среща с министъра на районното развиване и благоустройството Гроздан Караджов по отношение на пътните сектори, които би трябвало да бъдат построени и ремонтирани на територията на област Хасково. Тя сподели, че е от изключителна значимост те да бъдат пуснати в употреба в най-скоро време, защото това ще облекчи трафика към един от най-натоварените в света гранични пунктове, какъвто е Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Капитан Андреево “.

Въвеждането на система за ръководство на товарния трафик в средносрочен проект също ще улесни водачите, защото те ще получават навременна информация за натовареността на придвижването и опашките, както и ще бъдат пренасочвани през кой граничен пункт да преминат.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР