Областният управител на Хасково Станислав Дечев отличи изявени деца и

...
Областният управител на Хасково Станислав Дечев отличи изявени деца и
Коментари Харесай

Областният управител отличи даровити деца на приема за...

Областният шеф на Хасково Станислав Дечев отличи изявени деца и младежи в региона на спорта, науката и изкуството. Това се случи по време на Празничния коледен банкет на регионалния шеф на Хасково.

Със специфичното отличие на губернатора бе награден Димитър Петров- играч по кикбокс на Спортен клуб " Тангра 2008 " - Свиленград. Димитър се занимава с кикбокс от 7 годишен. В досегашната си спортна кариера е нееднократен държавен първенец и притежател на призове от разнообразни интернационалните шампионати. Димитър е вицеевропейски първенец, притежател на международна купа, повторен балкански първенец, а през септември тази година завоюва купата Световен първенец за кадети в категория до 75кг. за юноши- старша възраст на 24-ото Световно състезание за кадети в Италия.

Второто отличие на регионалния шеф е за Емирджан Мехмед – деветкратен републикански първенец по бокс, през 2018 година той има 23 победи в 23 публични срещи. Емирджане Европейски първенец от Европейското състезание в Русия в категория до 63 кг.

Отличията и триумфите не идват единствено от сферата на спорта. Едно момче, едвам на 10 години съумя да победи в математическо съревнование, забележете 21 298 математици. Това е Александър Замов, възпитаник от 3 клас в Основно учебно заведение „ Св.Иван Рилски “ Хасково. Александър взе участие от първи клас в разнообразни математически надпревари и заема призови места. Но тази есен той реализира нещо нечувано: завоюва златен орден на Международния шампионат „ Математика без граници 2018 “, есенен кръг, в конкуренция с 21 298 участници от 20 страни.

Четвъртото високо отличие е за 8 годишната Виктория Танева от Свиленград. Любовта към националната ария наследява от фамилията си-майка й, татко й и прабаба й са също артисти и музиканти. Но Виктория Танева сигурно надминава по гений и артистичност всички във семейството. Виктория взе участие в детска фолклорна група " Тракийска китка " с ръководител Виолета Карапеева към НЧ " Просвета- 1870 " - Свиленград. Първите си присъединяване на фестивални подиуми прави едвам 5- годишна. Още през първата си креативна година взе участие в 6 фестивала и състезания, на които е отличена с грамоти и дипломи и печели един сребърен орден от Фестивала ”Песни край Марица ", един златен от Националния фестивал „ С песните на Кичка Савова ”, и една първа премия от Събора Рожен. За три години- от 2015 до 2018г. Виктория е взела участие в 25 национални и интернационалните състезанието и фестивали, от които прибавя в сбирката си десетки грамоти, дипломи, лауреатски звания, 2 бронзови, 5 сребърни и 5 златни медала.

По време на Празничния банкет гостите поддържаха идеята „ За повече деца в България “ на регионалния шеф на Хасково Станислав Дечев и фондация „ Искам бебе “. Сред гостите на приема бяха кметовете на Димитровград - Иво Димов, на Харманли Мария Киркова, на Свиленград - Георги Манолов и на Любимец - Анастас Анастасов. Освен тях на тържеството бяха и някогашни регионални шефове, предприемачи, представители на държавните институции, шефове на учебни заведения и публицисти.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР