Областният управител на Хасково Катя Панева тръгна преди малко с

...
Областният управител на Хасково Катя Панева тръгна преди малко с
Коментари Харесай

Областният управител на Хасково поведе полиция към ТЕЦ-а в Димитровград

Областният шеф на Хасково Катя Панева потегли доскоро с полиция и инспектори от Регионална инспекция за опазване на околната среда към Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ в Димитровград.

Очаква се държавните чиновници да влязат в електрическата централа и да спрат мощностите й. Акцията е съгласувана и с Министерството на енергетиката.

„ Нито едно от издадените наставления за премахване на установени нередности не е изпълнено от ТЕЦ-а. Прибягваме до тази мярка, тъй като най-важно е здравето на димитровградчани “, разяснява Панева пред „ Марица “. Областният шеф добави още, че ще бъде приложено наложително извеждане от употреба и планирането на местата за подаване на гориво към казан OP380в за произвеждане на електрическа сила. „ Така ще е до приключването на всички ремонтни действия и цялостното възобновяване на нарушената целокупност на постройката на котелното “, добави още Катя Панева.

За последно градът беше обгазен със серен диоксид на 7-и т.м. Заради систематичните замърсявания на въздуха поданици на града излизаха на митинги, проведени от групата „ Дишай, Димитровград “. От управлението на централата, отхвърлят тя да е извършител на обгазяванията.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР