Областният управител на Добрич върна за ново разглеждане решението за

...
Областният управител на Добрич върна за ново разглеждане решението за
Коментари Харесай

Областният управител на Добрич несъгласен с новите заплати на съветниците

Областният шеф на Добрич върна за ново разглеждане решението за по-високите хонорари на общинските съветници в регионалния център.

Членовете на локалния парламент в Добрич трансформираха размера на заплатите си на сесията от 30 януари тази година, като я усилиха съвсем двойно. Според регионалния шеф смяната в Правилника на активността на Общинския съвет в Добрич е незаконосъобразна.

Според регионалния шеф на Добрич Йорданка Костадинова решението е било признато, без да са изложени претекстове в докладната на ръководителя на Временната комисия.

С измененията въпреки това общият размер на заплатата на общинските съветници надвишава открития предел от Закона за локалното самоуправление и локалната власт. 

Общинските съветници на Добрич одобриха да получават 55% от заплатата на ръководителя си, от които 40% за присъединяване в съвещания и 15 на 100 за присъединяване в комисии и спомагателни 30% при привикване на изключителна сесия. Това, съгласно регионалния шеф прави 71.5 на 100 от заплатата на Председателя на Общинския съвет и е незаконосъобразно.  

С тези претекстове решението е върнато за преразглеждане.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР