Областният управител на Добрич Красимир Кирилов заведе дело в Административния

...
Областният управител на Добрич Красимир Кирилов заведе дело в Административния
Коментари Харесай

Областният управител на Добрич заведе дело срещу общинския съвет в Каварна

Областният шеф на Добрич Красимир Кирилов заведе дело в Административния съд против решение на общинския съвет в Каварна за възбрана на строителните работи във ваканционните селища, курортните комплекси и територии в общината от 15 юни до 1 октомври, оповестяват от регионалната администрация.

Областният шеф в началото върна решението на общинския съвет за преразглеждането му с претекста, че Законът за устройство на Черноморското крайбрежие дефинира забранителният период да стартира от 15 май. Общинският съвет може да промени началната дата на възбраната, само че това би трябвало да стане преди 1 март на настоящата година и решението бъде оповестено на интернет страницата на общината. Общинският съвет е взел решението за възбраната на строителните работи от 15 юни на съвещанието си през май.

Областният шеф смята, че е незаконосъобразно и възбраната за строителството да не визира облагородяването на пешеходното пространство в крайбрежната зона на Каварна, както е решил още общинският съвет, показват от регионалната администрация.

На последната си сесия през юни общинският съвет не е приел предлагането за преразглеждане на решението и разногласието ще продължи в Административния съд в Добрич на 18 юли, когато е планувано първото съвещание по делото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР