Областният управител на Бургас Стойко Танков нареди да бъдат премахнати

...
Областният управител на Бургас Стойко Танков нареди да бъдат премахнати
Коментари Харесай

Премахват незаконно поставени чадъри и шезлонги на плажа в Несебър


Областният шеф на Бургас Стойко Танков подреди да бъдат отстранени нелегално сложени чадъри и шезлонги на плажа в Несебър.

Вчера туристи разпространиха клип в обществените мрежи, от който се вижда по какъв начин служащи слагат на плажната линия пред хотел “Марина сол ” плажни такъми. По-късно стана ясно, че служащите са наети за осъществяването на услугата от притежателя на хотелската база. 

“Собственикът на хотела да отстрани чадърите и шезлонгите от пясъчната линия. В противоположен случай ще издам заповед за изземване на заетата повърхност ", сподели регионалният шеф на Бургас.

Той заяви още, че за непозволено разположените чадъри и шезлонги е подаден сигнал и от Община Несебър. Върху тях е имало обозначения, че са на намиращия се наоколо хотел. 

“Извършена е незабавна инспекция. Според кадастралната карта и кадастралните регистри на община Несебър пясъчната линия не е записана като морски плаж и съставлява част от морското дъно, което, според закона, е обществена държавна благосъстоятелност. Пясъчната линия се обособява като такава единствено през летния сезон и непрекъснато се трансформира. През останалото време от годината е морско дъно и това е повода тази част от крайбрежната линия да не е обособена в аграрен парцел и записана като морски плаж ”, уточни Стойко Танков, представен от Българска национална телевизия. 

Експерти на Областна администрация - Бургас са създали замерване, съгласно което образуваната пясъчна линия към днешна дата е с размери 662 кв.м.

„ Разполагането на чадърите и шезлонгите върху пясъчната линия е нерегламентирано и без правно съображение “, безапелационен е регионалният шеф. Днес той е издал наставление за премахването им в тридневен период. Ако това не бъде осъществено, ще издам заповед за изземване на заетата повърхност по реда на член 80 от Закона за държавната благосъстоятелност ”, добави Стойко Танков.

Изготвеният констативен протокол от Областна администрация-Бургас, както и материалите от сигнала на Община Несебър, ще бъдат изпратени до Министерството на туризма по подготвеност за следващи дейности.

Министърът на туризма е способният орган, който може да предприеме дейности по регистрация на дадена пясъчна линия като морски плаж посредством възлагане изработването на профилирана карта и указател, които са съображение за изменение на кадастралната карта.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР