Областният управител на Бургас Пламен Янев изпрати покани до 3

...
Областният управител на Бургас Пламен Янев изпрати покани до 3
Коментари Харесай

Няма желаещи да съборят незаконните постройки в Росенец

Областният шеф на Бургас Пламен Янев изпрати предложения до 3 общински и две частни компания за събарянето на противозаконните здания, чийто притежател не се откри, само че се намират  до лятното  имение на Ахмед Доган  Ахмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, само че изкарва огромна част от в парк „ Росенец “.

Нито една компания не се яви на оповестените 2 публични поръчки досега, макар повишената сума за събарянето на постройките, съобщи БНР.

Предмет на процедурата е премахването на триетажна солидна постройка и събарянето на преместваем обект за защита. Те се намират на плажната линия и все още не се употребяват. След всеобщите митинги през 2020 година минали под надпис „ всеобщо вървене на плаж “, Община Бургас назначи инспекция, която потвърди нелегално строителство, само че не съумя да откри притежателя на постройките.

И двете постройки се намират на държавни терени, по тази причина събарянето им е ангажимент на страната, прецизират от регионалната администрация в Бургас. 

На първата оповестена социална поръчка през 2021-а година не е взела участие нито една компания. Сумата за събарянето на постройките все още е увеличена от 68 хиляди лв. на близо 166 хиляди. Стойността за премахването на постройките и разчистването на терена е изчислена от бургаската общинска компания „ Чистота “. Отправянето на директни предложения към съответни компании за събарянето на противозаконните постройки е част от процедурата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР