Областният управител на Бургас Пламен Янев алармира за множество сделки

...
Областният управител на Бургас Пламен Янев алармира за множество сделки
Коментари Харесай

Областният управител на Бургас алармира за множество сделки с общински терени преди местния вот

Областният шеф на Бургас Пламен Янев сигнализира за голям брой покупко-продажби с общинска благосъстоятелност . Той разкрива, че в последните месеци от своя мандат, общинските препоръки в региона стремително разпродават терени .

Един от скорошните образци е в Община Царево, където локалният общински съвет е взел решение за продажба на близо 730 декара общинска земеделска земя в местността „ Вергути “ . Решението е спряно от регионалния шеф с претекста, че на общинските съветници не е предоставена цялата информация за парцела . В момента той е с метод на трайно прилагане „ лозе “ и е с аренден контракт със период на деяние 35 години . Това събитие не е посочено нито в обстоятелствената част на докладната, нито в плана на решението, импортирано пред Общинския съвет.

Липсата на даване на цялостна информация нарушава главен принцип от административнопроцесуалния кодекс , а точно задължението на административния орган да обезпечи неприкритост, довереност и цялост на информация в административното произвеждане.

„ Община Царево има дълготраен финансов проект за приемане на доходи от недвижимия парцел регулярно, като в края на този интервал – 2049 година, ще остане притежател на парцела. Непълната информация по отношение на характерностите на парцела попречва обективната преценка по отношение на най-благоприятния за общината вид “ , разяснява Янев.

В момента Областната администрация засилено следи и решенията на другите общински препоръки, защото се следи растеж на покупко-продажбите точно в последните месеци преди вота.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР