Областният управител Минко Ангелов е в отпуск и е депозирал

...
Областният управител Минко Ангелов е в отпуск и е депозирал
Коментари Харесай

Разследване за контрабандни парфюми взе главата на губернатор

Областният шеф Минко Ангелов е в отпуск и е подал оставката си, заяви от парламентарната естрада служебният министър председател Гълъб Донев в отговор на въпрос на народния представител от Българска социалистическа партия Смиляна Нитова за сигнал за корупция и покровителстване на канал за контрабанда на парфюми.

Донев сподели, че тече следствие, което би трябвало да покаже дали сигналът е състоятелен. Той беше подаден от Българска легия Антимафия до президенството. В него се твърдеше, че Ангелов получава по 100 000 лв. месечно, с цел да покровителства канал за импорт през границата.

По-късно самият Ангелов разяснява, че няма никакви скрупули, нито боязън от следствието: 

„ Целта не е Минко Ангелов, а Румен Радев. Засегнахме съществени финансови ползи на Капитан Андреево – лабораторията, златния мочур, пункта за отмора “, сподели Ангелов.

Морално и честно е да си подавам оставката като регионален шеф, до момента в който приключат инспекциите на виновните институции все пак, че изнесената информация е памфлет скърпен с бели конци и опит за омаскаряване за дискредитирането ми като герой за правда и правдивост.

Аз съм в отпуск, с цел да няма подозрение, че оказвам надзор върху инспекцията на способените органи. Искрено имам вяра в безпристрастността и независимостта им и в професионализма на осъществяваните от тях дейности. Аз съм с чиста известност и няма от какво да се тормозя, тъй като постоянно съм бил почтен пред съвестта си.

През целия си житейски път постоянно съм се водил от претекста да се развъртвам експертно като честна персона и добър експерт. Всяко мое деяние е било съгласно законовите правила. Като деен жител и обществена персона постоянно съм се борил против корупцията, трафика и контрабандата през границата и точно в тази връзка е подбудена клеветническата акция, която се води против мен.

Като представляващ институцията Областна администрация-Хасково и положил клетва като регионален шеф на Хасково постоянно съм работил, спазвайки законите на страната и в полза на българските жители.

За клеветническата акция проведена против мен ще защитя правата си по правосъден път. Искрено имам вяра в безпристрастността и прозрачността на правораздавателните органи. Вярвам, че справедливостта ще спечелва и ще потвърдя правотата си ", разяснява към този момент някогашният регионален на Хасково. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР