Областният управител Малина Николова, заместник-министър Таня Михайлова и изпълнителният директор

...
Областният управител Малина Николова, заместник-министър Таня Михайлова и изпълнителният директор
Коментари Харесай

Официализираха модернизацията на професионалното образование и обучение в Дунавски регион

Областният шеф Малина Николова, заместник-министър Таня Михайлова и изпълнителният шеф на ТПП-Враца Илиана Филипова подписаха документ, отговарящ директно за процеса на реализирането на държавната политика в региона на професионалното обучение и образование.
Събитието по сключване беше част от заключителна конференция по план „ Целенасочено създаване на потенциал за партньорство в професионалното обучение и образование в Дунавския район за дейно модернизиране на системите за професионално обучение и образование - Learning by Doing ( „ Учене посредством процедура “, осъществен от РУО – Враца и Търговско-промишлената палата – Враца.
Работата на конференцията акцентува върху политиките за рационализация на професионалното обучение и образование посредством основано на работа учене. „ Тук всички работят освен за развиването на района си, а за бъдещето на децата, които на следващия ден ще упражняват специалност “, сподели Таня Михайлов а и добави, че основните умения, които учениците усвояват в професионалните гимназии ще ги създадат гъвкави и атрактивни, изключително когато това се случва на съответното работно място. 
Началникът на районното ръководство на образованието Галина Евденова изрази  благодарност  от името на мениджърския екип и участниците в плана „ Учене посредством процедура “ на Министерство на образованието и науката за оказаната поддръжка, съдействие и ангажираност при реализирането на плана. Тя акцентира, че напъните на просветителното министерство  са  съдействали за модернизиране на системата и за отваряне на просветителните институции към потребностите на пазара на труда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР