Областният съвет на ДПС - Търговище снема доверието си от

...
Областният съвет на ДПС - Търговище снема доверието си от
Коментари Харесай

Трусовете в ДПС продължават: Структурата в Търговище снема доверието си от Джейхан Ибрямов

Областният съвет на Движение за права и свободи - Търговище снема доверието си от народния представител Джейхан Ибрямов, това се оповестява във Facebook страницата на Движение за права и свободи - Търговище. Също в обществената мрежа самият Ибрямов пък разгласи, че е дал своя вот „ срещу “ проектокабинета „ Желязков “. По този метод депутатът се е противопоставил на съпредседателя на партията Делян Пеевски и е заел позиция в интерес на почетния ръководител Ахмед Доган, който по-рано стана ясно, че е призовал парламентарната група да не поддържа държавно управление на ГЕРБ-СДС.

" Вотът ми е според решението на почетния ръководител Ахмед Доган ", написа Ибрямов.

В решението на регионалната конструкция се предлага той да бъде отхвърлен от Централния съвет на Движение за права и свободи и от Централното оперативно бюро, както и като депутат от парламентарната група.

Дни преди гласуването на проектокабинет на ГЕРБ да се реализира и да даде крайна изясненост за разцеплението в Движение за права и свободи, в общественото пространство се появихамножество разнообразни сигнали, че това се случва.

Знакови лица от Движение за права и свободи изненадващо подадоха оставките си, а локални структури на партиятасе възпротивиха против “чистката ” в Движението, като изпратиха заявления до почетния ръководител Ахмед Доган.

Рамадан Аталай, Сали Табаков, Филиз Хюсменова и Айсел Руфад

Преди седмица, на26 юни, Филиз Хюсменова подаде оставка и напусна Народното събрание.

В същия ден прокуратурата заяви, чедоскорошният регионален ръководител на ДПС-Варна Сали Табакови локален общински консултант, е арестуван по следствие на корупционна скица, обвързвана с МОН.

Ден по-късно от парламентарната група на Движение за права и свободи беше изключена изаместник-председателката на партиятаАйсел Руфад, която остана в Народното събрание като самостоятелен народен представител.

На29 юни, съобота,Областният съвет на Движение за права и свободи в Пловдив изиска оставката на народния представител Рамадан Аталай, считан за доближен и приближен на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.

В събота е била освободена и персоналната секретарка на Доган -Биршен Ибрямова.

Местни организации на Движение за права и свободи изпратиха заявления, адресирани до почетния ръководител Ахмед Доган.

“Обръщаме се към вас извънредно разтревожени ис зов да се подходи внимателно към протичащото в структурата на ДПСПловдив област, с цел да се предотвратят отрицателните последствия ”, се посочвав документа на съветниците от ДПС- Асеновград.

Според тях с настояването за събаряне на доверието от Аталай се целидискредитирането и на самия Ахмед Доган.

“Авторитарно и със боязън може да ръководите, някой който си решите, само че не и нас електората на Движение за права и свободи ”, написа в своя декларация във вторникпредседателят на Общинския съвет на Движение за права и свободи в Кричим Сюзан Моллаюсеин.

Официалната версия на Движение за права и свободи за измененията в парламентарната група бяханиските изборни резултати, които тримата депутати са постигнали в своите региони.
#КОЙ кара влака?
Последваха редица разбори по тематиката, както и медийни изявления с сериозно наличие, ориентирано към изключените депутати.

В ефира на Дарик във вторник, журналистът от кърджалийския уебсайт " 24 Родопи " Илхан Андай съобщи, че безусловно всички структури поддържат Делян Пеевски.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР