Областният оперативен щаб в Русе отчете ръст в броя на

...
Областният оперативен щаб в Русе отчете ръст в броя на
Коментари Харесай

Учениците в Русенско остават с присъствено обучение, забраняват им молове и заведения

Областният действен щаб в Русе регистрира растеж в броя на новозаразените през тази седмица и през днешния ден бяха разпоредени спомагателни противоепидемични ограничения, с цел да се ограничи разпространяването на болестта от COVID-19. Само за 4 дни от понеделник до през вчерашния ден са открити 313 нови случая на коронавирусна зараза, а през миналата седмица за 7 дни бяха регистрирани 273 случая.

Засега учениците не престават да се образоват присъствено. Не се следи внезапен скок на заболелите в учебно заведение. По последни данни в региона сега под карантина са 170 деца, от които 6 са с позитивен тест на ковид, 11 учители и 3 души от непедагогическия личен състав също са позитивни, а общо 21 са под карантина.

Онлайн образование на този стадий се планува единствено за студентите. Спират се обаче извънкласните действия, не разрешава се на малолетните да посещават заведения и огромни търговски центрове без компаньон. Забраняват се още всеобщите мероприятия навън, битаците, затварят се танцовите школи и пенсионерските клубове.

Мерките влизат в действие от понеделник, 15 март.

В момента в Русенска област има разкрити 311 коронавирус кревати. От тях 123 са свободни. Ако обстановката продължи да се усложнява, се планува въвеждане на по-строги противоепидемични ограничения.

Автор: РТВЦ-Русе
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР