Областният кризисен център в Бургас има нужда от дарения на

...
Областният кризисен център в Бургас има нужда от дарения на
Коментари Харесай

Кризисният център в Бургас има нужда от хранителни продукти

Областният спешен център в Бургас има потребност от дарения на хранителни артикули, хигиенични материали, детски храни, летни облекла. Ще има ли проблеми и с настанените към този момент в хотели украински бежанци на този стадий не е ясно. Бежанци споделиха, че не знаят до по кое време могат да останат там. 

Всеки ден доброволката Наталия Качанова раздава помощи на украинските бежанци, които идват в Кризисния център в Бургас. Първо свършват храните, тогава дава единствено това, което е останало.

" Винаги нуждая се от хранителни артикули, битова химия – шампоани, сапуни, прахуляк за пране, както и артикули за деца – мокри кърпички, детски сапуни и летни облекла за деца и възрастни. Давам хранителни артикули веднъж на две седмици. Имаме компютърна стратегия, всичко е закрепено – по кое време идват хората, какво са получили. Ако има храна в хотела, не даваме хранителни артикули, а единствено памперси за деца, шампоани, сапун “, споделя пред БНР тя.

Отделно дарения събира и Българския червен кръст, чиито чиновници дават филантропична помощ.  Те също имат потребност от пакетирани храни, хигиенични материали, нови детски облекла и обувки.

Наташа е от Донецка област. Пристигнала е при започване на април, с детето си на 3 годинки. Настанени са в хотел в Приморско. Бъдещето им е неразбираемо.

" Тук е доста прелестно. Имаме доста добър хазаин в хотела, обезпечено е всичко, от което имаме потребност. Прекрасна е храната. От Приморско до Бургас ни возят гратис. Хубав хотел, всичко ни харесва. Но какво ще бъде след това, като завърши този месец ние не знаем. Още нищо не приказват. В хотела има доста украинци, цялостно е с хора “

Голяма част от украинците са настанени точно в хотелски бази по Черноморието.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР