Областният координатор на ГЕРБ-Русе Георги Кръстев замина за Залцбург, където

...
Областният координатор на ГЕРБ-Русе Георги Кръстев замина за Залцбург, където
Коментари Харесай

Георги Кръстев участва в международна лятна академия по Европейско частно право в Университета в Залцбург

Областният координатор на ГЕРБ-Русе Георги Кръстев отпътува за Залцбург, където ще взе участие в провеждащия се Летен университет по Европейско частно право.

Кръстев, който е студент по Право в Русенския университет, завоюва стипендия за присъединяване във форума след разгласен конкурс от Университета в Залцбург.

Повече от 100 студенти от повече от 40 разнообразни страни се събират с преподаватели и интерактивно разискват частното право! Академията за европейско частно право, в съдействие с Университета в Залцбург и водещи университети по света е основател и основател на програмата, а продължителността на образованието е от 4 до 16 юли. Присъстват повече от 40 професори, както и няколко съдии от Върховните съдилища и/или Съда на Европейски Съюз. Те идват от съвсем всички държави-членки на Европейския съюз, само че също по този начин и отвън него (Канада, Пуерто Рико, Русия, Южна Африка, Турция), с цел да срещнат студентите със съответните им правни системи и да обсъдят главните характерности на тези правни системи. Въпроси, които имат значение за сравнителните и интернационалните адвокати, също се разискват и доразвиват по време ежедневните кръгли маси, където група преподаватели показват своите хрумвания и дебатират с участниците. Предоставя се опцията за по- удобен взор върху разликите сред правните системи по време на семинарите, където се разискват проблеми, с цел да се покаже по какъв начин едни и същи обстоятелства могат или не могат да доведат до разнообразни резултати в другите правни системи.

Лятното учебно заведение се организира в юридическия факултет в Залцбург. Факултетът се намира в сърцето на историческата част на града, в по този начин наречения Toskanatrakt, постройка от 12-ти век и някогашна резиденция на архиепископа. Сред гост-лекторите са съдии от висши съдилища като лорд Томас (досегашен основен арбитър на Англия и Уелс), Матиас Ноймайр (съдия от Върховния съд на Австрия), Инета Зимеле (председател на Конституционния съд на Латвия), проф. доктор. Паскал Пишона (президент на Европейския институт по право и началник на катедра „ Частно и римско право “ на ЮФ на Университета във Фрибург), проф. доктор. Волфрам Бухвиц (действащ арбитър и учител в Университета във Вюрцбург), проф. доктор. Ерик ван ден Оут (преподавател в Свободния университет в Брюксел), практикуващи юристи от разнообразни страни и др.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР