Областните управители не изпълняват задачи на отделна политическа сила или

...
Областните управители не изпълняват задачи на отделна политическа сила или
Коментари Харесай

Николай Денков: В дейността на областните управители няма място за политически изказвания

Областните шефове не извършват задания на обособена политическа мощ или лице, което ги е назначило. В тази активност няма място за политически изявления, в случай че някой регионален няма политически упоритости, свързани с идните локални избори.

Това сподели при започване на днешното държавно съвещание министър председателят Николай Денков. В понеделник 27 от 28 регионални шефове подадоха оставка. Част от тях го направиха с претекста, че имат политически разлики с новата власт.

На 12 юни в Северозападна България се изляха проливни превалявания, които в региона на Берковица добиха стихийни размери. Това сложи под риск живота и здравето на хората, нанесе съществени материални вреди, отнесе пътна настилка. Забележително бърза бе реакцията на институциите, сподели Денков. Той подсети, че още същата вечер на място са били екипи на пожарна сигурност. А паралелно с тях в помощта се е присъединила и българската войска. Благодари на министерствата и локалните кметове, които също реагирали бързо и всеки по отношение на компетенцията си.

Благодаря и на регионалния шеф на област Монтана Валери Димитров. По някаква подигравка на същия ден 27 от 28-те регионални шефове подадоха оставка, в това число и регионалният на Монтана. Това, което всеки може да види, е, че в закона за администрацията, регионалните шефове съставляват страната по места, реализират съгласуваност и надзор, извършват държавнически функционалности, които са им вменени по закон и за което са назначени от съответното държавно управление, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР