Областните управители на областите Бургас – проф. , Сливен -

...
Областните управители на областите Бургас – проф. , Сливен -
Коментари Харесай

Ремонтират горските пътища около границата

Областните шефове на областите Бургас – проф., Сливен - Минчо Афузов, Ямбол - Георги Чалъков и Хасково - инж.Минко Ангелов, както и шефът на ЮИДП - инж.Димчо Радев, организираха през днешния ден работна среща в Областна администрация Бургас. На срещата, инициирана от, се търсеха решения за възобновяване на фронтални и рокадни горски пътища в 30-километровата гранична зона на РДГП Елхово според напътствията, дадени от министъра на вътрешните работи.

Пътищата, които се нуждаят от ремонт, са с обща дължина от 230 км. По авансово направени планове нужна сума за ремонтните действия е над три милиона лева

Един от проблемите е обвързван със собствеността на конкретизираните пътища. В по огромната си част собствеността е недържавна, т.е. не се стопанисват от ЮИДП и не може да се влагат средства в ремонт на непозната благосъстоятелност. Предвид другите притежатели, късите периоди и планувания огромен размер работа, както и поради идния зимен интервал регионалните шефове и шефът на ЮИДП се сплотиха към решението незабавно да се ремонтират най-належащите сектори на фронтални и рокадни горски пътища в 30-километровата гранична зона на РДГП-Елхово. Дейностите включват разчистване на канавки, оформяне на пътно легло и престъргване и изравняване  на черни горски пътища на планирана стойност в размер на 300 000 лева Средствата ще се обезпечат от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР