Областните управители да поемат управлението на ремонтите и поддръжката на

...
Областните управители да поемат управлението на ремонтите и поддръжката на
Коментари Харесай

Предложение: Областните управители да поемат поддръжката на пътната мрежа

Областните шефове да поемат ръководството на ремонтите и поддръжката на републиканската пътна мрежа, както и да носят отговорност за зародили произшествия по тях, тъй като в този момент отговорността се размива. Промяната ще бъде разисквана на съдружен съвет в идващите дни. Това сподели на конференция регионалният шеф на Софийска област Илиан Тодоров .
„ Искам законодателни промени в тази посока, като най-важната би трябвало да залегне в Закона за пътищата. В тях ще предложим регионалните шефове да дават отговор напълно за републиканските пътища. Те да вършат ремонтите и да носят отговорност в случай че нещо се случи “, съобщи Тодоров.
Според него е неприемливо при изискване, че на територията на Софийска област се намират 10% от републиканската пътна мрежа, АПИ да заделя 1% от бюджета си. С измененията ще желаяме и да имаме действителни лостове, тъй като сега нямаме никакви права, посочи още регионалният шеф.
„ При злополука би трябвало да се обадя на кмета на обитаемото място, с цел да го помоля да повика кран. А това може да се прави от регионалните шефове и те да поемат безусловно цялата отговорност. В Чехия, Холандия, Полша и Словакия губернаторите се занимават с ремонтите и поддръжката на пътищата, тъй че ние няма да сме новатори, а ще вземем една работеща концепция “, акцентира Тодоров.
Той сподели още, че преди 10 месеца е изпратил писмо , в което е дал цялостен лист на пътищата, които са в сериозно положение и основават причина за произшествия, само че до през днешния ден нямал отговор . Отбеляза, че също по този начин по закон би трябвало да получава на всеки три месеца доклад за свършената работа от регионалното пътно ръководство, а досега от общо четири е получил единствено един доклад.
Областният шеф изиска също по този начин те да ръководят и бюджета на регионалното пътно ръководство. Той съобщи, че към момента не е разговарял с сътрудниците си дали ще са съгласни да поемат отговорността върху положението на пътищата и съобщи, че ще се бори регионалните шефове да имат някакви права, тъй като сега играели ролята на пощенски кутии.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР