Областните структури на БСП вече са направили предложенията си за

...
Областните структури на БСП вече са направили предложенията си за
Коментари Харесай

Кои ще са следващите депутати от БСП

Областните структури на Българска социалистическа партия към този момент са създали предложенията си за претенденти за депутати, които би трябвало да бъдат утвърдени в идващите дни неприсъствено от необятното управление на партията - Националния съвет.
По правилник водачите на листите се оферират от тясното управление - управляваното от Корнелия Нинова Изпълнително бюро, а останалите - от структурите, като "Позитано " 20 приема тяхната класификация от второ място надолу, само че дефинира местата за гражданската квота и съдружните сътрудници. От описите се вижда, че на избираеми места са огромна част от депутатите в 44-ия парламент.
Сред водачите на листите на Българска социалистическа партия има лекари, икономисти, инженери и адвокати, само че съгласно социалисти главно правилни на водача хора. На челно място с изключение на Нинова са двадесет и един от сегашните депутати - Кристиан Вигенин (Ямбол), Крум Зарков (Русе), Георги Свиленски (24 МИР в София), Стоян Мирчев (Перник), Христо Проданов (23 МИР в София), Георги Гьоков (Стара Загора), Иван Иванов (Шумен), Явор Божанков (Велико Търново), Ирена Анастасова (Ловеч), Иван Ченчев (София-област), Филип Попов (Видин), Кольо Милев (Търговище), Румен Гечев (Плевен), Румен Георгиев (Кюстендил), Александър Симов (Смолян), Манол Генов (Пловдив-област), Таско Ерменков (Разград), Георги Михайлов (Благоевград), Петър Кънев (Бургас), Атанас Попдимитров (Враца), Атанас Костадинов (Монтана). Новите претенденти водачи са социалистът и авто играч Крум Дончев (Габрово), секретарят на бюрото Вяра Емилова (Силистра), добричкият водач Мая Димитрова (Добрич), дъщерята на починалия социалист Димчо Михалевски - Петя (Кърджали), незнайният за необятната общност финансов специалист от "Позитано " 20 Пламен Милев (Пазарджик), журналистът, водещ в партийната телевизия и водач на "Българската пролет ", Велизар Енчев (Хасково), зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров (Сливен) и водачът на варненските социалисти Борислав Гуцанов (Варна).
По неофициална информация на някои места социалистите не харесват наложените от Корнелия Нинова водачи и на няколко регионални конференции за реденето на листите е имало кавги и отводи на претенденти. На други пък на втори места са подредени хора, които до момента са били водачи на листи, само че са махнати от водача - като Весела Лечева във Велико Търново и Драгомир Стойнев в Стара Загора. В Смолян най-вече номинации е имала Дора Янкова, само че управлението е предпочело за лидер Александър Симов и упованията са тя да остане на второ място.
В Пловдив, където лидер е Нинова, втори е досегашният народен представител, провокирал скандал с определянето на "80% от българите като дебилни " - проф. Иво Христов, който е подложен на това място от "Позитано " 20, защото е претендент от гражданската квота. Надолу обаче пловдивските социалисти са подредили претенденти, които се считат за близки на изключения от Българска социалистическа партия дълготраен локален водач и предприемач Георги Гергов. Сред тях е актуалният народен представител Теодора Халчева, която е трета в препоръчаната листа. Четвърти е хирургът Любомир Паунов.
В Габрово втора е Кристина Сидорова, която и до момента бе депутат от района, откакто съперникът на Нинова за лидерския пост - Кирил Добрев, напусна Народното събрание.
На втори места в районите си са актуалните депутати Стефан Бурджев (Плевен) и Веска Ненчева (Пловдив-област). Очаква се втора в 25 МИР, където лидер е Нинова, да бъде актрисата и сегашен народен представител Нона Йотова, а в 24 МИР - сегашният депутат Димитър Данчев.
На трети места в районите си са и актуалните депутати Антон Кутев (25 МИР София), Тодор Байчев (Бургас) Виолета Желева (Хасково), Евдокия Асенова (Перник) и Иван Ибришимов (Кюстендил).
В листата в столичния 23 МИР е дъщерята на Румен Овчаров - Теодора, която е класирана на шесто място. Шести в Разград е Йордан Мичев, който за малко бе основен редактор на в. "Дума ". Има клюки, че втора в Перник ще бъде журналистът и русофил Светлана Шаренкова.
В описите има и нови лица - втора в Бургас е проф. Юлия Йоргова, декан на Центъра по стопански и управнически науки в Бургаския свободен университет, а в Пазарджик - Петя Цанкова, учител по математика. На второто място в Ловеч е някогашният кмет на града Минчо Казаджиев.
След Борислав Гуцанов, който бе народен представител преди два мандата, във Варна са някогашният кмет на Провадия Филчо Филев и младежкият социалистически водач Павел Раличков. Четвърти е актуалният народен представител доктор Десислав Тасков.
Листите могат да бъдат разбъркани с преференции, прагът за които е 7%, само че към този момент не е допустима грешката 15/15, защото номерата на партиите и обединенията в бюлетината са от 1 до 100, а на претендентите от 101 нагоре.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР