Областната управа в пограничния град Одрин е разпратило нареждане до

...
Областната управа в пограничния град Одрин е разпратило нареждане до
Коментари Харесай

Ограждат с бодлива тел заведенията край Капъкуле заради мигрантите

Областната администрация в пограничния град Одрин е разпратило разпореждане до притежателите на крайпътни заведения по пътя към Капъкуле, където нормално паркират ТИР-ове, да ги обкръжат с огради с бодлива тел. Мярката цели отбрана на водачите на ТИР-ове от опитите на незаконните мигранти да се промъкват в камионите в региона на турско-българската граница.

" Нелегалните мигранти вършат опити да се крият в ТИР-овете, които паркират в крайпътните заведения за отмора по пътя към Капъкуле, изключително през нощта. Режат брезентите на камионите и се скриват в тях, с цел да преминат незаконно през границата. Това състояние е опасност за сигурността на водачите и за външната ни търговия, забавя се трафикът на ТИР-овете и доставката на товарите. За тази цел към крайпътните заведения да бъдат построени 2,5-метрови бетонни стени, обградени с бодлива тел. Срокът за осъществяване е до 1 януари 2022 година ", се показва в наредбата на валийството.

По данни на митническите управляващи през Капъкуле на път към Капитан Андреево на ден минават по към 1300 броя ТИР-ове.

 Снимка: YouTube скрийншот

В последно време са зачестили опитите на незаконни мигранти скрито да се промъкват в ТИР-овете, до момента в който са паркирани, с цел да избягат през границата към България.

Когато в камион бъдат открити незаконни мигранти, се постанова парична санкция на водача, от време на време се стига до задържане от правосъдните управляващи, а ТИР-ът и товарът се конфискуват.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР