Областната междуинституционална платформа „Посещаемо и безопасно училище“, която реализира по

...
Областната междуинституционална платформа „Посещаемо и безопасно училище“, която реализира по
Коментари Харесай

Проект на Областната управа върна 2000 деца в клас

Областната междуинституционална платформа „ Посещаемо и безвредно учебно заведение “, която осъществя по самодейност на Областната администрация на Пловдив, работи сполучливо и към този момент е върнала над 2000 деца в клас. Това заяви регионалният шеф Здравко Димитров на конференция през днешния ден.

„ По наше предложение, платформата ще включва деца до 18 години. Това е пилотен план, с който се справихме доста бързо - безусловно за месец и половина “, похвали се Димитров. Програмата коства на страната по-малко от 40 000 лв., а сумата включва и закупуването на 20 таблета “, добави той.

В обсега на осведомителната система са включени 358 учебни заведения и детски градини. Създадени са екипи, в които вземат участие представители на всички институции - общо над 900 души. Вече към 2000 деца са открити и върнати в учебно заведение. Обходени са всички 13 000 адреса.

„ Самите ние, дружно с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и представители на министерството и районния инспекторат влязохме в Столипиново и видяхме по какъв начин работи системата на терен “, заяви Димитров. „ Системата е обвързвана и с миграционните служби – това е реалност! Всяко едно дете се знае къде е. Обхванати са и обществените “, добави той.

В Областната администрация на Пловдив даже има ИТ чиновник, който обслужва извънредно механизма. Той работи и през уикендите и е в непрекъсната връзка с министерството.

„ Тъй като ние сме вторичен разпределител не разполагаме с бюджет. За да създадем този план, с цел да стане по-бързо и да имаме авторски права, които след това да дадем на Министерството на образованието, отделихме от парите на Областната администрация. Сега те ще бъдат възобновени от МОН “, посочи Димитров.

Целта на плана е по-лесно да се наблюдават процесите на миграция и опциите за настаняване на децата в детски заведения до довеждане докрай на приблизително обучение. Основна цел на програмата е децата да се върнат в учебно заведение и да се задържат в просветителната система.
тагове план регионална администрация здравко димитров класна стая
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР