Областната конференция на ДПС в Разград номинира Делян Пеевски и

...
Областната конференция на ДПС в Разград номинира Делян Пеевски и
Коментари Харесай

ДПС-Разград номинира Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за съпредседатели на ДПС

Областната конференция на Движение за права и свободи в Разград номинира Делян Пеевски и Джевдет Чакъров за съпредседатели на Движение за права и свободи, съобщи Българска телеграфна агенция. 

 

Зам.-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов беше измежду гостите на 11-ата постоянна отчетно-изборна регионална конференция на придвижването в Разград. Във форума участваха 289 делегати.

 

За да може да прилагаме българския етнически модел и да реализираме нашите цели, би трябвало да търсим и сътрудници. Налага се да бъдем сътрудници и с тези, които не стават да почитат жертвите на комунистическия режим, както и с тези, които са главните съперници в нашите региони, сподели Летифов. По думите му обаче задачата на Движение за права и свободи е да търси другарства, да прави тази политика на вероятното, с цел да реализира задачите, които стоят освен пред партията, само че и пред цяла България.

„ Отговорността пред нас е да пазим етническия модел, да го надграждаме, да вършим първите стъпки, да бъдем отворени, да одобряваме другите, само че и да се интегрираме самите ние и да отстояваме това, което имаме, с цел да развиваме модела “, уточни още зам.-председателят на придвижването. Според Халил Летифов главната отговорност и обвързване на членовете на Движение за права и свободи е да оставят една по-силна организация и надграденото за идващите генерации. Това по думите му е формулата на триумфа и на развиването на Движението за права и свободи в бъдеще.

Зам.-председателят на Движение за права и свободи беше измежду гостите на 11-ата постоянна отчетно-изборна регионална конференция на придвижването в Разград. Във форума участваха 289 делегати. Сред формалните лица бяха още доктор Нигяр Сахлим, член на Централното оперативно бюро на Движение за права и свободи, народните представители от Разградски изборен регион инж. Ахмед Ахмедов и Ихсан Хаккъ, доктор Хасан Адемов - някогашен министър на труда и обществената политика, кметовете на общини, ръководителите на общинските препоръки и други

Ахмед Ахмедов означи, че в края на годината от Движение за права и свободи се чака да излязат с стратегия за битка с демографската рецесия. Той прикани симпатизантите и членовете на Движение за права и свободи в Разградска област подаръкът им за рождения ден на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган да бъде надграждане на резултатите на идните Европейски избори.

С цялостно единогласие за ръководител на Областния съвет на Движение за права и свободи беше избран отново Мехмед Салим. Той означи, че осъзнавайки отговорността и упованията им, ще работи безрезервно за престижа на Движението за права и свободи. Преди това Салим направи обширен доклад за работата, свършена от общинските препоръки и Областния съвет през изтеклия мандат.

Конференцията номинира Делян Пеевски и доцент доктор Джевдет Чакъров за съпредседатели на Движение за права и свободи. Излъчени бяха и делегати за националната конференция в София. Делегатите одобриха и оферти за решения, които да бъдат предоставени на Централния съвет на Движение за права и свободи.

Сред тях са предприемане на нужните процедури и реализиране на всички законови и регулаторни дейности и условия за преобразяване на джамията „ Ибрахим Паша “ в Разград в настоящ молитвен храм, който да бъде отворен за визити както по време на религиозните празници, по този начин и за петъчните молебствия на мюсюлманската религиозна общественост в града, както и възобновяване на турския спектакъл в Разград, като значим културен обект, способствуващ за разнообразието и благосъстоянието на културния живот в Разград и района.

По време на конференцията бяха връчени и плакети за членове на организацията с най-дългогодишен опит и най-младите делегати.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР